Přírodní prostředek na podporu imunity - zlaté kurkumové mléko - Domácí lékárna I.

Redakce, 4.1.2023
přírodní prostředek na podporu imunity
Účinky níže uvedených ingrediencí vám napoví proč není už příliš třeba vysvětlovat k čemu je takové mléko dobré. Kromě toho, že má protizánětlivé, antivirotické a relaxační účinky, podporuje také vykašlávání. Nezapomeňte při pití i na inhalaci, krásně voní a má mnoho pozitnívních účinků, zkrátka je to úžasný lektvar.

K výrobě tohoto lahodného nápoje si připravte:

Kokosové mléko nebo jakékoli jiné, kurkumu, zázvor, skořici a špetku cayanského pepře. Příprava je snadná, mléko zahřejte a ingredience postupně vmícháte. Na 4 dcl nápoje vám stačí od každého jedna malá čajová lžička a zázvoru polovina, pepře jen malá špetka. Místo cayanského pepře je možné použít i pepř černý. Nápoj je možné i lehce dosladit.

Kurkuma obsahuje kurkumin - je to známý a silný antioxidant, který má protizánětlivé účinky a stimuluje funkci nadledvinek. Podporuje imunitní systém a  také zmírňuje kašel. V Asii je hodně využíván jako lék už po dlouhá staletí. Má univerzální léčivé účinky. Vstřebávání kurkumy je podpořeno právě přidáním pepře a rozpuštěním v tuku - v tomto případě kokosovém. Pokud použijete jiné rostinné mléko, které nemá větší obsah tuku, přidejte lžičku kosového oleje.

Cayenský pepř - působí proti nachlazení, chřipce, virům a plísním. Podporuje trávení, působí proti migrénám, snižuje i bolest kloubů. Uvolňuje ucpaný nos, je zdravý na srdce a dlouhodobě chrání před civilizačními chorobami.

Skořice - je bezesporu nejsilnějším antioxidantem na světě a je to superpotravina.

Nápoj je nejlépe konzumovat před spaním. Vyzkoušejte, určitě si ho oblíbíte...

 


 

 

 




 

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky