Zlatá na stužkách i na Trojici. Dnes je Mezinárodní den dětské onkologie

olomouc.eu

Zlatá na stužkách i na Trojici. Dnes je Mezinárodní den dětské onkologie

15. února 2023 (st)

Šířit povědomí o problematice dětské onkologie, detabuizovat onkologická onemocnění dětí, představit pokroky v léčbě a především vzdát hold všem dětským pacientům a vzpomenout na ty, kterým se v boji se zákeřným protivníkem nepodařilo zvítězit.

To jsou i letos hlavní cíle Dne dětské onkologie, který připadá na středu 15. února. Boj proti dětské rakovině již tradičně symbolizuje zlatá barva. Kromě zlatých stužek, které se staly symbolem Dne dětské onkologie a jejichž koupí za symbolickou cenu vyjádříte podporu malým pacientům, bude tento den v Olomouci připomínat také zlaté světlo. Slavnostním nasvícením sloupu Nejsvětější Trojice se Olomouc připojí k šíření povědomí o onkologickém onemocnění u dětí. Trojice se rozzáří ve středu 15. února v 18 hodin.

Organizace aktivit v rámci Mezinárodního dne dětské onkologie se v Olomouci opět ujala Šance Olomouc o.p.s. „Zlatá je barva síly, odvahy a odolnosti a je symbolickou barvou dětské rakoviny. Zakoupením zlaté stužky lidé podpoří Šanci a hematoonkologii na dětské klinice olomoucké fakultní nemocnice. A právě pro malé pacienty na dětské klinice chystáme bohatý program, nezapomínáme ani na vyléčené pacienty a jejich rodiny, které se setkají na ledě zimního stadionu, a těšíme se i na slavnostní divadelní představení Kabaret nahatý Shakespeare,“ vyjmenovává plánované akce ředitelka Šance o.p.s. Herta Mihálová. Dodává také, že přispět na boj proti dětské rakovině můžete také zakoupením virtuální stužky na webu Šance Olomouc.

A kde můžete zlaté stužky zakoupit fyzicky?

  • Lékárny Fakultní nemocnice Olomouc
  • Dětská klinika FNOL – Dětská galerie
  • EUC klinika Olomouc, Na Šibeníku 1
  • Kavárna Henri
  • Moravské divadlo Olomouc (pokladna)

| Poslední úprava: 15. února 2023 (st)



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy