ČEZ: Termín pro podání nabídek v jaderném tendru

Research, 31.10.2023
Dnes je poslední den termínu pro podání finálních nabídek na výstavbu nového jaderného bloku v Dukovanech (a potenciálně 3 dalších bloků, jeden v Dukovanech, dva v Temelíně). Termín byl dříve dvakrát prodloužen.

Očekáváme, že nabídky podají všichni tři účastníci výběrového řízení (Westinghouse, EdF, KHNP).Nepředpokládáme, že by ČEZ v tuto chvíli zveřejnil hodnotu nabídek. Společnost v následujících měsících nabídky vyhodnotí a vítěznou nabídku zašle vládě k bezpečnostní prověrce. Očekává se, že kontrakt bude podepsán v roce 2024 v závislosti na výsledku hodnocení tendru a postoji vlády. Upozorňujeme, že projekt je plánován jako téměř plně hrazený státem (z 98 %) a regulovaný výnos ČEZ má být kryt dlouhodobými kontrakty typu CfD.

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie