Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
Vánoční období je časem, kdy se rodiny spojují kolem stolu a vychutnávají si kromě výjimečné atmosféry také tradiční pokrmy. Oblíbená štědrovečerní a novoroční jídla, která jsou nedílnou součástí sváteční tabule, lze připravit důvěrně známými, ale také inovovanými způsoby. Touto cestou jsme se vydali i my: naše inspirativní menu, které vzešlo z lásky k tradicím a kvalitním surovinám s oceněním Regionální potravina, slibuje neopakovatelné gastronomické zážitky.
Lokální suroviny dodají vašemu jídlu punc výjimečnosti. Pro naše recepty jsme proto zvolili produkty pyšnící se značkou Regionální potravina. Výrobky s tímto označením prochází pravidelnou kontrolou, díky čemuž si dlouhodobě udržují tu nejvyšší kvalitu. A kdy jindy si dopřát to nejlepší než právě v čase vánočním?
Horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
Určitě se všichni těšíme na chvíli, kdy se zachumláme do měkké deky, natáhneme si ponožky a ponoříme se do knížky s napínavým příběhem. Abychom si vánoční příběh co nejvíce vychutnali, můžeme si připravit nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem z vinařství THAYA .
Hrozny v moštu Thaya pochází z jejich vlastních vinic, které se nachází v ochranném pásmu Národního parku Podyjí, známého svou jedinečnou slunnou polohou. Rychlost zpracování a unikátní poloha těchto vinic dodávají moštu kvalitu, plnost chuti a regionální charakter.
Recept:
Počet
porcí: 4
Doba přípravy: 10 min.
Náročnost: *
Ingredience:
1,4 l Thaya hroznového moštu
100 g sušených jablek
3 ks badyánu
3 ks celé skořice
10 ks hřebíčku
dle chuti: cukr, citronová šťáva
Postup:
Přivedeme k varu vinný mošt, přidáme všechny ingredience a pomalu vaříme na mírném plameni po dobu 10 minut. Dle chuti dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Hobby magazín: Zahradní pomocníky v zimě potřebovat nebudeme. Jak je správně zazimovat? (audio)
- Zdravíčko: Důležitost péče o zevnějšek. Proč nerezignovat na denní převlékání ani u imobilního seniora? (audio)
- Slavnostní dárky: designový porcelán
- Pohyblivý betlém v katedrále Božského Spasitele v Ostravě - k vidění je od pondělního večera (video)
- Zprávy ČRo Olomouc: Kostel ve Staré Vodě čeká na záchranu, obec žádá o status národní kulturní památky (audio)
- Respirační infekce útočí i na pracovištích. Jak předcházet nákaze a jak mohou zaměstnavatelé zajistit zdravější pracovní prostředí?