Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
Užijte si kouzlo vánočních svátků s lahodnou domácí alternativou klasické pochoutky – nutelly. Tato sametová pomazánka, která je směsí lískových oříšků a jemného kakaa, je nejen vynikající k ranním toastům či palačinkám, ale také ideálním doplňkem vašeho repertoáru vánočního pečení. Díky kokosovému sirupu s nízkým glykemickým indexem, který jsme použili místo cukru, získá vaše domácí nutella nejen krásně karamelovou chuť, ale i punc zdravější alternativy té kupované.
Produktový tip:
Příprava není nijak složitá, navíc pokud si přiberete na pomoc stolní mixér Sage THE SUPER Q SBL920. Kombinuje 3 výrobky v jednom – standartní mixér a smoothie mixér s malou nádobou vhodnou na cesty. Je možné ho použít i s vakuovým nástavcem, který umožňuje mixování v nejvyšší možné kvalitě. O vysoký výkon se stará motor s příkonem 2400 W. Přístroj má intuitivní ovládání, je vyroben ze špičkových materiálů a je vybaven speciálním nožovým systémem. Robustní kovová základna zajišťuje tichý chod bez vibrací. Nádoba mixéru je vyrobena z Tritanu bez BPA, který je vysoce odolný proti nárazu a poškrábání a lze jej bez obav opakovaně mýt v myčce na nádobí.
● počet - 1 sklenička
● náročnost – snadné
● doba přípravy – cca 1 hodina
● 400 g lískových oříšků
● špetka soli
● 1 lžička vanilkového extraktu
● 3–4 lžíce kokosového sirupu
● 1 lžíce kakaa
● 1-2 lžíce kokosového tuku (nemusí být)
Postup přípravy:
- Nejprve si dejte na plech lískové oříšky a v troubě je nechte při 200 °C přibližně 10 minut – dokud nezačne praskat slupka na oříškách.
- Oříšky vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout. Poté si je dejte do kuchyňské utěrky a třete je o sebe, abyste se zbavili co nejvíce slupek.
- Oloupané a opražené oříšky dejte do nádoby mixéru. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
- Mixér zapněte tlačítkem ON a otočným ovladačem dejte MIX a postupně přidávejte stupně. Potřebujeme ořechy rozmixovat do hladkého a tekutého oříškového másla. Postupně si snižujte a zvyšujte výkon, podle potřeby.
- K hotovému oříškovému máslu přidejte další ingredience a nechte je v mixéru promíchat. Případně můžete ingredience míchat už v misce. Kakaový prášek zahustí oříškové máslo. Pokud chcete mít nutellu v tekuté konzistenci, přidejte kokosový tuk.
- Pozor, nepřidávejte vodu! Oříšky ji nasáknou a konzistence bude ještě více hustá.
- Hotovou nutellu ještě dochuťte podle své chuti přidáním sirupu anebo soli. Přendejte ji do uzavíratelné skleničky a skladujte v chladu a temnu :).
- Tip: Místo kokosového sirupu můžete přidat jakýkoliv jiný sirup jako sladidlo..nebo nesladit vůbec
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Ani Vídeň, ani Krakov - Vydejte se za pohádkovým adventem na jih Španělska
- Jak vybrat vánoční dárky pro obchodní partnery: Co je daňově uznatelné v roce 2024?
- Jídelníček při nemoci. Pomáhá čaj s medem a citronem? A ovocné šťávy? (Jezte, ať vám to sluší) (audio)
- Lidé letos na podzim vysázeli v lokalitě V Pytli tisíce stromků
- Jaká je budoucnost videokonferencí? Trendy v roce 2025
- I drobné signály mohou mít vážný význam. Střevní mikrobiom s námi neustále komunikuje, stačí mu jen porozumět