Cena tepla v Mladé Boleslavi meziročně vzroste o 5,8 %, a to na 896 Kč za GJ včetně DPH díky vyšší DPH a zvyšujícím se cenám vstupních komodit

Mladá Boleslav, 15.12.2023

Od nového roku se v Mladé Boleslavi zvedá cena za dálkové vytápění. 

V důsledku zvyšující se ceny vstupních komodit i navyšování nákladů na provoz upravují společnosti Ško-energo a distribuční společnost Centrotherm ceny za teplo a ohřev teplé vody pro rok 2024. Cena tepla tak meziročně vzroste o 5,8 %, a to na 896 Kč za GJ včetně DPH. Novou cenu ovlivnila také novela zákona o DPH, kvůli které bude teplo nově podléhat 12% sazbě daně. Jedná se stále o velmi příznivou a konkurenceschopnou cenu.

Ilustrační foto  ŠKO-ENERGO.
Ilustrační foto ŠKO-ENERGO.
 

 
 
„Naším cílem je nejenom dodávat mladoboleslavským domácnostem spolehlivé a stabilní dodávky tepla, ale zároveň se chovat ekologicky a šetrně k prostředí, ve kterém žijeme. Spolehlivé dodávky tepla našim zákazníkům jsou pro nás klíčové a děláme vše proto, aby mladoboleslavské domácnosti pocítily nárůst co nejméně, a ceny proto navyšujeme opravdu jen o nejnutnější minimum,“ dodává k úpravě ceny tepla jednatel společnosti Ško-energo Tomáš Kubín.
„Snažili jsme se, aby nová cena naše zákazníky co nejméně finančně zatížila, a zvyšovali jsme tedy jen o nezbytně nutnou částku. Cena za dálkové vytápění zůstává pak v porovnání s jinými zdroji vytápění pro obyvatele Mladé Boleslavi stále nejvýhodnější. Průměrná domácnost, která žije v panelovém domě v bytě o výměře 65 m2, spotřebuje ročně zhruba 25 GJ. Její náklady tak vzrostou zhruba o 100 měsíčně,“ vysvětluje dopady na domácnosti předseda představenstva společnosti Centrotherm Miroslav Olšák.
 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 15.12.2023 / 15.12.2023



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie