Profil Nábytek vybavil interiéry nového sídla společnosti Škoda Auto - Laurin & Klement Kampus

Kampus Laurin a Klement vybavení nábytek

Společnost Profil Nábytek dokončila vybavení kancelářských prostor nové centrály společnosti Škoda Auto v Mladé Boleslavi pojmenované Laurin & Klement Kampus. Nová budova poskytuje pracovní prostor pro 2 000 zaměstnanců největší české automobilky. Profil zajistil 1 500 stolních pracovišť, stoly pro představenstvo, výškově nastavitelné pracovní stoly i úložné prostory. Svým objemem to byla jedna z největších zakázek v historii firmy. Projekt byl zároveň pro Profil netradiční – místo typické produkce vlastních nábytkových řad tentokrát vyrobil nábytek podle designu interiérových architektů automobilky Škoda Auto.

Česká nábytkářská firma Profil Nábytek dodala vybavení interiéru do nového hlavního sídla společnosti Škoda Auto a.s. Laurin & Klement Kampus v Mladé Boleslavi. Nová centrála má propojit přes 2 000 zaměstnanců, kteří dříve pracovali ve 20 různých budovách. Profil Nábytek dodal 1 500 výškově nastavitelných stolů, jídelní stoly do restaurace, pracovní stoly pro představenstvo, i úložné prostory. Výstavba Laurin & Klement Kampusu byla dokončena 1. března. Nábytek se vyráběl a montoval od prosince 2023 do konce dubna letošního roku .

Vybavení interiérů nového Laurin & Klement Kampusu pro nás byl zajímavou výzvou. Většinou dodáváme nábytkové řady s vlastním designem, zde jsme ale vyráběli nábytek do detailu podle jasně stanoveného návrhu,“ říká František Čermák, obchodní ředitel Profil nábytku. Nábytek navrhli vlastní architekti společnosti Škoda Auto. „Ověřili jsme si tak, že se nedávná investice do moderní výroby vyplatila. Jsme schopni vyrábět rychleji, ve velkém objemu a zároveň přesně podle návrhu, který nám klient dodá,“ říká Čermák s tím, že co do objemu nábytku se historicky jednalo o jednu z největších zakázek firmy .

Se společností Škoda Auto spolupracuje Profil Nábytek dlouhodobě. V loňském roce se podílel mimo jiné na vybavení interiérů pražských kanceláří automobilky v AFI CITY Tower Prague. Kromě samotné výroby se při realizaci firma podílela také na tvorbě prototypů jednotlivých kusů nábytku, jako jsou pracovní a jednací stoly nebo akustické paravány, které umožňují zaměstnancům pracovat v otevřených kancelářích s co největším komfortem.

 

Komplex Laurin & Klement Kampus se může pyšnit řadou udržitelných prvků a aspiruje tak na zlatý certifikát udělovaný německou společností DGNB. Mezi ně patří například fotovoltaická elektrárna na střeše budovy, systém zasakování dešťové vody nebo ekologické dálkové vytápění. Do ekologicky šetrného prostředí komplexu také skvěle zapadá nábytek z humpolecké dílny Profil Nábytku. „Klíčové atributy našeho nábytku vždycky byly nadčasovost, kvalita a udržitelnost. Jsme proto rádi, že naši partneři a klienti mají své hodnoty nastavené stejně,“ uzavírá Čermák .



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy