Možnost parkování je pro zájemce o koupi bytu v Praze zásadní, ukázal průzkum

Klíčov Rezidence

Možnost parkování je jedním z hlavních faktorů, které potenciální kupující zvažují před koupí bytu nebo domu v Praze, což přirozeně platí zejména pro majitele automobilů. Nový průzkum agentury STEM/MARK pro společnost SHD Real Estate zjistil, že více než dvě třetiny potenciálních kupujících vlastnících auto považují vlastní parkovací stání za prioritu.

Průzkumu SHD Real Estate, developera vysočanského projektu Rezidence Klíčov, se zúčastnilo 510 respondentů z okresů Praha, Praha-východ a Praha-západ. Cílem bylo zjistit, co patří mezi rozhodující faktory při koupi bytu v hlavním městě.

Až 72 % pražských domácností uvedlo, že vlastní alespoň jeden automobil, a proto je možnost bezpečného parkování jednou z jejich priorit. Vlastní parkovací stání jako významný faktor při výběru bydlení zdůraznilo 59 % všech respondentů a 67 % majitelů aut. Zároveň 87 % respondentů považuje možnost bezplatného parkování v garážích za atraktivní.

„Tyto data nám připomínají, že situace s parkováním v metropoli není optimální a zpřístupnění nových parkovacích míst je klíčem ke spokojenosti rezidentů,“ řekl Roger Dunlop, generální ředitel společnosti SHD Real Estate. „Proto Rezidence Klíčov momentálně nabízí budoucím majitelům jednotek možnost bezplatného parkování v podzemních garážích, abychom pro ně zajistili maximální pohodlí a kvalitu života.“

Kromě parkovacích míst a ceny patří mezi další rozhodující faktory zejména lokalita bytu (pro 61 % respondentů), jeho dispozice (40 %), dostupnost veřejnou dopravou (32 %) a přítomnost parků a zeleně v okolí (18 %).

„Kromě základního vybavení, jako je například i zmiňované garážové stání, nabízí Rezidence Klíčov řadu dalších výhod zvyšujících kvalitu života ve městě,“ uvedl Roger Dunlop. „Blízkost zeleně, poloha v širším centru Prahy a výborná dostupnost činí z Rezidence Klíčov ideální volbu pro ty, kteří hledají pohodlné bydlení v Praze.“

Rezidence Klíčov vyrůstá ve svahu na křižovatce ulic Nad Klíčovem a Pod Krocínkou a v její blízkosti se nachází Sady na Klíčově, Klíčovský háj nebo Květinové Hřiště. Výborné dopravní spojení zajišťuje blízkost stanice metra a zastávky autobusu, nedaleké vlakové nádraží Praha-Vysočany a snadný přístup k dálnicím D8 a D10.

Projekt se bude skládat z 54 bytových jednotek ve třech vícepodlažních budovách, které poskytnou kvalitní bydlení pro jednotlivce, páry i rodiny. Výstavba byla zahájena v únoru 2024 a její dokončení je naplánováno na konec roku 2025.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy