Od safari po cyklostezky: Objevte rozmanitost českých kempů

Redakce, 2.7.2024
Obliba kempů dlouhodobě roste

Se začátkem prázdnin vypukla hlavní sezóna kempování. Mnohé kempy hlásí plno na celou sezónu, ale když trochu zapátráte, ještě najdete místo na pár dní i v těch nejoblíbenějších kempech. Tady máte výběr 7 z nich. Máte svůj oblíbený kemp? Podpořte ho svým hlasem v prestižní anketě na webu dokempu.cz.

Loni se hlasování zúčastnilo téměř 23 tisíc návštěvníků webu dokempu.cz. „Návštěvníci kempů jsou každým rokem náročnější a zvyšují se i jejich požadavky na kvalitu služeb. Nejčastěji si lidé kemp v dané lokalitě vybírají podle kritéria čistoty, vstřícnosti personálu a nabídky aktivit. Významnou roli hraje také poměr ceny a kvality služeb," uvedl zástupce dokempu.cz.

Pro vaši inspiraci jsme vybrali sedm výjimečných kempů. Ať už hledáte rodinnou dovolenou, exotiku, aktivní dovolenou nebo romantický únik, v těchto kempech si svůj pobyt jistě užijete. Každý z nich vyniká v něčem jiném, ale všechny spojuje vysoká kvalita služeb.

 

Rodinná idylka

1. Autocamp Sedmihorky

Kemp v srdci Českého ráje se na předních příčkách drží už pěknou řádku let. Je to ideální místo pro aktivní rodinnou dovolenou. Děti kemp milují, protože pro ně v sezóně připravuje bohatý animační program zaměřený na seznámení se s ekologií hravou formou. Za deštivého počasí se děti zabaví ve velké vnitřní herně.

Nováček s potenciálem

2. Nový kemp Riviéra Zbečno

Zrekonstruovaný kemp v chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko na březích řeky Berounky se v roce 2023 stal skokanem roku. Návštěvníci si nejvíce pochvalují kvalitu občerstvení a nádherné okolí.

Pro milovníky zvířat

3. Camping Rožnov

V městě na úpatí mýtické hory Radhošť najdete prostorný areál s bazénem, restaurací i obchodem . Díky vstřícnému přístupu k domácím zvířatům kemp loni vyhrál kategorii nejlepší kemp pro domácí mazlíčky.

Ráj cyklistů

4. Kemp Velehrad

Kemp v pěším dosahu poutního místa Velehrad si získal srdce především cyklistů, kterým poskytuje skvělé zázemí při jejich toulkách zvlněnou krajinou Chřibů. Leží přímo na cyklostezce, která vás zavede například do archeoparku Modrá.

Exotika na dosah

5. Safari Kemp

Ubytování v kempu vedle Safari Dvůr Králové nad Labem se řadí k nezapomenutelným zážitkům. 24 hodin denně můžete pozorovat africká zvířata přímo od svého stanu, ze stromového domu nebo z vyhlídky. V ceně ubytování je i vstup do pěší části Safari parku.

Rybářský ráj

6. Rekreační středisko Stará Živohošť

Tento kemp milují rybáři . Oceňují, že kemp leží u rybářského revíru Slapská přehrada. Zabaví se tu však i ostatní návštěvníci. V nabídce zábavy v kempu nechybí bowlingové dráhy nebo třeba i úniková hra. Kdo nemá rád přírodní koupání, ocení velký bazén se slanou vodou. Pro romantické duše je k dispozici půjčovna loděk a šlapadel na projížďky po Vltavě.

Karavanistický sen

7. Rodinný kemp U Kukačků a penzion DaJa

Kemp najdete v Horní Plané přímo na břehu Lipenského jezera a přímo z kempu vidíte i další dominanty Šumavy – Plechý, Smrčina a Třístoličník. Je oblíbený především mezi majiteli karavanů a obytných vozů, pro které kemp připravil komfortní celoroční stání i s kompletním camperservisem.

Platforma Dokempu.cz nabízí ucelené informace pro milovníky kempování. Její databáze obsahuje podrobné informace o stovkách kempů a jejich uživatelské hodnocení. Již tradičně můžete na platformě svým hlasem podpořit vaše oblíbené kempy v prestižní anketě Kemp roku.

Hlasovat můžete až do 31. 8. 2024 v několika kategoriích jako je například rodinný kemp, cyklistický nebo vodácký kemp, nebo nejvíce ekologický kemp.

Dokempu.cz je přední platforma pro milovníky kempování, která letos slaví své 20. výročí. Nabízí databázi stovek kempů s podrobnými recenzemi a hodnoceními od návštěvníků, čímž usnadňuje výběr ideálního místa pro dovolenou. Každoročně pořádá anketu Kemp roku, kde mohou uživatelé hlasovat pro své oblíbené kempy a vyhrát zajímavé ceny. Platforma podněcuje zájem kempů, majitelů a provozovatelů o vylepšování služeb, sledování aktuálních trendů a výrazně tak přispívá k rozvoji kempovací kultury v České republice a na Slovensku.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky