Když obyčejný stan nestačí. Česká firma přináší netradiční ubytování pro náročné hosty

Redakce, 25.7.2024
ilustrační foto

Už tento týden se fanoušci Formule 1 sjedou z celého světa do Spa, kde se 28. července závodníci F1 utkají o Velkou cenu Belgie 2024. Česká firma poskytne zapáleným fanouškům rychlých aut možnost ubytování v luxusním stanovém hotelu s kapacitou až 5 tisíc osob. Kromě jedinečné příležitosti zažít evropský závod se sprintem i v roce 2025 se mohou těšit na 360stupňový servis, čisté WC, horké sprchy a přátelský personál. Letošní sezónu uzavřou GPtents v srpnu ve Spielbergu při závodech MotoGP 2024.

Velké sportovní akce v malých městech často přinášejí problémy s ubytováním. To je případ i belgického města Spa, kam přijede velké množství fanoušků, a možnosti ubytování v okolí jsou velmi omezené. Pro ty, kteří chtějí být co nejblíže dění a zároveň si užít nadstandardní pohodlí, je mobilní stanový hotel GPtents ideálním řešením.

„My přijedeme s mobilním stanovým hotelem, rozložíme stany pro dvě osoby s kvalitní pěnovou matrací, přikrývkami, osuškami, kosmetikou a elektřinou. Poskytujeme horké sprchy, vysoce udržované WC, máme výborné snídaně a večeře. Vše je v hotelové kvalitě a welcome drink není výjimkou,“ komentuje Petr Bouchal, zakladatel projektu GPtents , www.gptents.com .

Zážitkové ubytování s výhledem na okruh

Projekt GPtents se poprvé představil v roce 2017 na závodech F1 ve Spielbergu, kde od té doby každoročně nabízí ubytování tisícům hostům při závodech F1. Výjimkou byl rok 2020, kdy kvůli pandemii COVID-19 musel svou účast vynechat. „Letos provozujeme hotel pro 1000 lidí, dále klidný kemp s kapacitou zhruba 1000 lidí a Easy Camping pro dalších 2000 osob. Pokud vše vyjde, tak se v areálech budeme starat celkem o 5000 hostů,“ sdílí Petr Bouchal, zakladatel projektu GPtents , www.gptents.com. Areál GPtents bude umístěn v těsné blízkosti závodní dráhy, což umožňuje snadný přístup ke všem závodním událostem.

Co stojí za vznikem GPtents?

Nápad na projekt se zrodil v roce 2017 při cestování na Novém Zélandu v reakci na problém s ubytováním na velkých akcích, jako jsou závody Formule 1 a MotoGP. Z počátečního kapitálu 10 000 se do roka stal obrat v řádech milionů korun. Od té doby jsou finanční prostředky průběžně využívány na investice do vývoje. Nyní se prosperující česká firma z Hranic může pyšnit nabídkou světového produktu na špičkové úrovni. „Od zelené louky zpět do zelené louky je na místě městečko asi 12 dní,” nadšeně sdílí Bouchal. Na realizaci projektu GPtents se podílí 60 brigádníků, 10 vedoucích a desítky dodavatelů, kteří jsou především z Česka, Rakouska, Německa a Itálie.

GPtents uzavírá letošní F1 sezón u. MotoGP To Be Continued

Český startup aktuálně zastřešuje ubytování na 4 akcích ve 3 evropských zemích: v Itálii, Belgii a Rakousku. Po Velké ceně Itálie 2024 a Velké ceně Rakouska 2024 je třetí zastávkou této sezóny Belgie 2024, která se uskuteční 28. července ve Spa. A to zdaleka není vše. Čeští fanoušci mohou využít služeb GPtents v srpnu při rakouském závodu MotoGP, který se pojede 18. sprna ve Spielbergu.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky