Praktický i cool pokoj pro školáka či studenta

Redakce, 1.8.2024
dětský pokoj pro školáka ilustrační

Prázdniny vždy utečou jako voda a s novým školním rokem stojí řada rodičů před problémem, že stávající dětský pokoj už jejich ratolestem tak docela nevyhovuje.

Klíčovými prvky vybavení každého studentského pokoje jsou pohodlná pracovní židle a ergonomický psací stůl . Investice do dražších výrobků téměř dospělého střihu není v tomto případě vůbec ztracená – dítě doprovodí od prvních školních lavic až po středoškolské studium. Důležité je v takovém případě především výškově nastavitelné sedadlo židle. Díky tomu se bude dítěti dobře pracovat i u psacího stolu s parametry určenými dospělým.

Šikovné ukládání

Zapomínat by se nemělo ani na úložné prostory. Zejména ve vyšších ročnících už nemusejí stačit zásuvky či police psacího stolu, tudíž je vhodné je rozšířit o pojízdné kontejnery nebo otevřené regály . Druhé jmenované se dají obvykle pořídit za relativně nízkou cenu, tím pádem neudělají díru do rodinného rozpočtu a zároveň dobře poslouží. Navíc jsou univerzální, takže až dítě vylétne z hnízda, rodiče je ocení v šatně, chodbě, dílně nebo spíži. Speciální kategorií jsou pak šatní skříně – praktickým řešením do dětských pokojů jsou zejména skříně typu walk-in. Pojmou velké množství oblečení, zároveň jsou přehledné.

Čas na relax

Ve škole si také děti vytvářejí nová, často nerozlučná přátelství, takže ocení, když budou moci ve svém pokoji přivítat své kamarády. Pro posezení se výtečně hodí nejrůznější sedací vaky či alespoň taburety , k nocování zase dobře poslouží postele s výsuvnými extra matracemi.

Zdroj: Moebelix



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky