US - zájem o nové hypotéky stoupá, zájem o refinancování se zvýšil o 118 % meziročně spolu s poklesem úročení

Podle pravidelných statistik americké asociace poskytovatelů hypoték MBA zájem o refinancování starších úvěrů v uplynulém týdnu razantně stoupl o plných 35 % ve srovnání s předešlým týdnem a dokonce o 118 % ve srovnání meziročním.

Průměrné úročení klíčových 30letých hypoték pro úvěry do 766 550 USD pokleslo o 1 bod na 6,54 %. Za poslední 4 týdny úročení pokleslo již o 33 bodů respektive o 62 bodů v meziročním srovnání.
Index refinancování zaznamenal nejsilnější týden od května 2022. Celkově se podíl refinancnvání na celkovém počtu žádostí zvedl na 48,6 % oproti 41,7 % před týdnem a oproti 29 % v meziročním srovnání.

Počet žádostí o hypotéku pro koupi domu se zvýšil o 3 % během posledního týdne. V meziročním srovnání byl údaj o 8 % nižší.
Vladimír Urbánek
V oboru investic se pohybuje více než 25 let. Po několikaleté zkušenosti s obchodováním s cennými papíry se věnuje zpravodajství z domácích a zahraničních kapitálových trhů. Za důležité považuje především zkušenosti a sledování dlouhodobého ekonomického vývoje na českých i zahraničních kapitálových trzích.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Hypotéky