Stylový home office 6x jinak

Redakce, 14.8.2024
Moebelix Home office 6 x jinak

Někdo pracuje z domova už dlouho, u jiného vyvstala tato možnost až v poslední době. Tak, či tak, asi nikdo z nás nechce, aby nám domácí kancelář „hyzdila“ zbytek interiéru. Naštěstí to není vůbec nutné!

Způsobů, jak sladit vybavení pracovny či pracovního koutu se zbytkem bydlení, je víc než dost. Že základem takového místa jsou stůl a židle asi netřeba představovat. Ovšem ani při zařizování home office bychom neměli zapomínat na doplňky a detaily, které jsou kořením každého interiéru. Klíčem je držet se jednotného stylu, v případě eklektistického přístupu pak vhodně kombinovat.
A v jakých stylech se dá zařídit pracovna s Möbelix ?

Home office ilustrační 

  • Skandinávský asi netřeba představovat. Prim hraje bílá, šedá a dřevo.
    O pohodlí se starají pohodlná čalouněná křesílka. Příznačnou severskou praktičnost reprezentují designově nápadité nástěnné police a organizéry.
  • Industriál se točí kolem dvou materiálů. A tím jsou kov a dřevo – v čím surovější podobě, tím lépe. (A platí to i pro doplňky!) Co se týče stolu, kovovou podnož by měla doplňovat masivní deska. Pokud jde o čalounění židle, prim hraje kůže v odstínu koňaku, případně hrubé textilie v tmavých odstínech, jako je hnědá, antracitová či temně zelená.
  • Glamour se dá charakterizovat dvěma slovy: luxus a lesk. Nemusí to nutně znamenat velké výdaje, stačí volba správných materiálů – lamina ve vysokém lesku a sametového čalounění v pastelových tónech v kombinaci se zlatým kovem. Samozřejmostí jsou další zlaté detaily, např. podstavec lampy, organizéry či dózy, kovové poličky na stěně...
  • Klasický je volbou pro všechny, kdo si potrpí na nenápadné a nadčasové řešení. Základem je stůl z masivu, eventuálně s kovovou podnoží – vyplatí se sázka na chrom, působí důstojně a univerzálně. Křeslo by mělo splňovat všechny parametry kancelářské židle a mít kvalitní potah z textilu, kůže či koženky. Tyto esenciální kousky vhodně doplní jednoduché regály z lamina, kovu či dřeva.
  • Retro potěší všechny hravé a nostalgické duše. Na výběr je z celé škály designů 2. poloviny 20. století – záleží jen na individuálním vkusu a kreativitě. Co takhle doplnit vintage psací stůl po dědečkovi novou židlí s parametry hodnými 21. století? Místo organizéru na tužky je vhodné použít starý hrnek nebo barevný plastový kelímek a na stěnu pověsit retro plakát.

DIY tip: Starý stůl z bazaru či rodinné „sbírky“ se dá oživit třeba tak, že zásuvky natřete barevným nátěrem ve veselých odstínech.

Home office ilustrační 

· Boho je tu pro všechny nespoutané nátury, jejichž mysl se stále toulá ve vyšších sférách. Volba nábytku nemá striktní pravidla, je dovoleno použít jak vintage kousky, tak „novinky“ z masivního či recyklovaného dřeva. Vedle se nedá šlápnout ani se skandinávským designem. Židli je samozřejmě lepší zvolit s ohledem na pohodlí čalouněnou (nejlépe v zemitých tónech), ale může být i dřevěná doplněná pohodlným sedákem. Klíč tkví v přírodních doplňcích, jako jsou různé košíky a boxy – na výběr je z bambusu, ratanu, juty, mořské trávy či vodního hyacintu. Kulatý jutový koberec pod židlí je takřka nutností



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky