ČEZ Distribuce je připravena na extrémní počasí

Cez.cz, 12.9.2024
 

ČEZ Distribuce se připravuje na možné poruchy a s tím spojené výpadky elektřiny z důvodu povodní a silného větru, který by měl foukat především v sobotu. Dle platné výstrahy meteorologů přijala společnost řadu opatření, která mají pomoci rychleji obnovit dodávky elektřiny našim zákazníkům.

Posíleny budou jak poruchové čety v terénu, tak i pracoviště dispečinku i call centra. Po povodních v roce 2013 energetici řadu distribučního zařízení jako jsou distribuční trafostanice, venkovní i kabelové vedení a podobně přemístili ze záplavového území do míst, kam voda nedosáhne. Přijali také řadu protipovodňových opatření, která by měla eliminovat zatopení distribučního zařízení v povodí vodních toků. Větší starosti nám dělá silný vítr, který zpravidla láme stromy a větve. Ty pak padají do vedení a způsobují poruchy. Při vytrvalém dešti pak dochází k podmáčení terénu a do vedení nám často padají celé vyvrácené stromy. I na tuto situaci se nyní připravujeme. Jsme v pohotovosti, v případě potřeby navýšíme počty pracovníků jak v terénu, tak i na call centru a dispečinku.

Poruchy můžou všichni zákazníci hlásit na bezplatnou kontaktní linku 800 850 860, případně přes mobilní aplikaci PROUD či informace naleznou na www.cezdistribuce.cz

 

Šárka Lapáčková Beránková , mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie