ČEZ Distribuce - aktuální situace k 15.00 hodině - bez elektřiny je cca 78 000 domácností. 35 000 domácností se podařilo dnes připojit

Cez.cz, 16.9.2024

Aktuálně k 15.00 hodině eviduje dispečink ČEZ Distribuce 137 poruch na vedení vysokého napětí, další desítky až stovky na vedení nízkého napětí. Bez elektřiny zůstává 78 tisíc domácností. Během dnešního dne se nám podařilo připojit 35 tisíc domácností zpět k distribuční soustavě. I nadále je situace složitá v kraji Moravskoslezském, kde evidujeme bez elektřiny 54 tisíc domácností a pracujeme na opravě 78 poruch na VN. V kraji Olomouckém pak jsme v terénu a řešíme opravu 32 poruch na VN, bez elektřiny je 18 tisíc domácností. Daří se nám připojovat stále více zákazníků v těchto nejpostiženějších lokalitách.

V ostatních krajích řešíme již jen jednotlivé poruchy na vedení vysokého napětí, bez elektřiny jsou zde nižší desítky či stovky domácností.

 

Na odstranění následků kalamity pracuje tisícovka pracovníků poruchových čet, subdodavatelských firem, pracovníci call centra i dispečinku. Nejčastější příčinou poruch byl pád stromů a větví do vedení, došlo k poškození podpěrných bodů, distribučních trafostanic a zaplavení dvou rozvoden – Krnov a Bohumín, které jsou dálkově vypnuty. Čekáme, až opadne voda, okamžitě poté budeme vysušovat, kontrolovat a uvádět do provozu.

 

Kalamitní stav v distribuční soustavě | Homepage (cezdistribuce.cz)

 

Dosud trvá v uvedených krajích a okresech

 

Soňa Holingerová
mluvčí Skupiny ČEZ I Vedoucí útvaru regionální komunikace
Útvar komunikace a marketing Skupiny ČEZ



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie