Aktuální čísla k povodním + veřejný příslib u storna zájezdu

Za včerejší den máme nahlášených dalších 268 případů. Celkem už je to tedy zhruba 1100 škod, které se týkají kalamity. Škody zatím odhadujeme na desítky milionů korun.

S ohledem na současnou situaci jsme se navíc rozhodli vydat veřejný příslib týkající se cestovního pojištění a připojištění storna zájezdu.

Klienti, které zasáhla povodeň a kteří plánovali dovolenou v zahraničí s odjezdem do 30. 11., mohou využít storno zájezdu. Týká se to všech Pojištění stornopoplatků sjednaných do 13. 9. 2024. „Podle současných podmínek by jim pojištění platilo jen v případech, kdy je škoda na majetku větší než 200 000 . Vydaným příslibem říkáme, že toto pojištění klientům pomůže, ať už v souvislosti s kalamitou řešili jakkoliv velkou škodu,“ vysvětluje mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Pokud tedy klient Directu, který má sjednáno toto připojištění, nechce na dovolenou odjet a zruší ji, dostane od Directu zaplaceno 80 % výdajů, které za zájezd zaplatil nebo musel zaplatit za jeho stornování.

Kromě toho Direct pojišťovna uhradí i náklady na předčasný návrat všem klientům, kteří už v zahraničí jsou, mají připojištění storno zájezdu a zjistili, že se musí kvůli kalamitě předčasně vrátit. Jedná se o náklady za letenku v ekonomické třídě, jízdenku autobusu nebo jízdenku na vlak v II. třídě.

 Zdroj: Direct Pojišťovna

 






Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy