Panattoni Park Zdice přivítá nového nájemce. Od příštího roku zde bude působit společnost Toyota

Panattoni Park Zdice ilustrační

Developer Panattoni spolu s investorem Accolade posilují ve Středočeském kraji. Průmyslový park, který společně realizují ve Zdicích, zhruba 40 kilometrů jihozápadně od Prahy, obsadí nový nájemce. Lokalitu si pro umístění svého sídla vybrala společnost Toyota Material Handling CZ, jež je součástí skupiny Toyota Industries Corporation. Ta patří na českém, evropském i světovém trhu k předním dodavatelům v oblasti manipulační techniky. Toyota Material Handling nabízí širokou škálu produktů, služby pronájmu i servisu a zajišťuje komplexní řešení manipulace, vše s minimálním vlivem na životní prostředí a s nízkými provozními náklady. Nová hala cílí na získání certifikace udržitelnosti BREEAM New Construction na vysoké úrovni Excellent.

Toyota Material Handling (TMHCZ) bude mít ve Zdicích nejen nové prostory, ale i sídlo společnosti. Tuto lokalitu si pro svůj další dynamický rozvoj na českém trhu TMHCZ zvolila na základě stabilních podmínek založených na konkurenceschopné a transparentní ceně, udržitelném rozvoji a v neposlední řadě kvalitním projektu i silné podpoře developera a investora.

„Jsem rád, že po dlouhém hledání a porovnávání různých projektů se nám s podporou společnosti Cushman & Wakefield podařilo dohodnout na dlouhodobém pronájmu prostor v areálu Panattoni Park Zdice. Díky velmi proaktivnímu přístupu developera a úzké spolupráci na projektu budeme v pronajatých prostorech schopni efektivně zkombinovat skladovou halu s provozem rozsáhlé dílny, a to vše provázat s kancelářskými prostory, včetně možnosti představit na místě komplexní řešení pro skladovou manipulaci našim zákazníkům. Věříme, že díky vysoké úrovni udržitelnosti budovy a kvalitě projektu bude nové sídlo společnosti příjemným pracovním prostředím pro všechny naše zaměstnance,“ uvádí Jaroslav Žlábek, jednatel a výkonný ředitel společnosti Toyota Material Handling CZ .

První část haly o velikosti 12 000 metrů čtverečních, kterou Panattoni a Accolade dodávají jinému nájemci, se začala stavět v březnu 2024. Druhá část s plochou 13 614 metrů čtverečních, jež bude realizována právě pro klienta Toyota Material Handling CZ, se začne stavět na začátku listopadu 2024 a její dokončení a předání je plánováno na prosinec 2025.

„Konceptem Panattoni Parku Zdice jsme se snažili vytvořit co nejoptimálnější podmínky pro příchod široké škály podnikatelských aktivit. Rozhodnutí společnosti Toyota Material Handling o umístění centrály pro Českou republiku do námi budované průmyslové zóny potvrzuje schopnost Panattoni ušít klientovi ‚oblek na míru‘. Vážíme si projevené důvěry a těšíme se na spuštění provozu v roce 2026,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a SR .

„Jsme rádi, že v rámci portfolia Accolade pomáháme růst další významné společnosti, a tím i české ekonomice v dobách hrozící evropské recese a obrovských schodků českého státního rozpočtu. Díky napojení na dálnici D5 a blízkosti Prahy, Plzně i měst Středočeského kraje nám ve Zdicích vzniká zajímavý podnikatelský hub primárně podporující rozvoj podniků, které v širším regionu už působily a potřebují se zvětšovat, aby obstály v sílící konkurenci,“ uvádí Milan Kratina, CEO Accolade .

Hala cílí na získání certifikace BREEAM New Construction na úrovni Excellent . Vysoký standard v přístupu k ochraně životního prostředí, typický pro společné projekty Panattoni a Accolade, potvrzuje i park ve Zdicích. Velká část průmyslového areálu, který má celkem přes 70 000 metrů čtverečních, je tvořena zelení. Již při výstavbě první haly došlo k rekonstrukci polní cesty, která vede z obce k dálnici D5, a na vjezdu do parku byla vybudována okružní křižovatka. V průběhu výstavby druhé haly pak byla vybudována druhá etapa silnice, cyklostezka i přípojky plynu a kanalizace do nedalekých Knížkovic. Součástí areálu je také retenční nádrž pro zadržování dešťové vody. Park je dostatečně daleko od obytného území města Zdice, a nákladní doprava vůbec nemusí projíždět obydleným územím, což je pro okolí velkou výhodou. Panattoni Park Zdice nabízí výbornou dopravní dostupnost u exitu 28 na dálnici D5. Nachází se přibližně 40 km od Prahy a hraniční přechod v Rozvadově je vzdálený zhruba 120 km. Na německé straně navazují dálnice A6/A93/A9 do Norimberku, Řezna a Mnichova.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality