Recept, jak přestát zimu v pohodě?

Redakce, 30.9.2024
moebelix interiér ilustrační

Osloví každého, kdo vyznává nadčasovou eleganci a rád si dopřeje lehký dotek luxusu. Zajistí ho šarmantní vínové odstíny i materiály jako kov a sklo. O dotek hřejivosti se zase postarají krémově béžové tóny a příjemné textilie.

Dlouhé tmavé večery, sychravé počasí plné deště, bláta a mlhy… Udržet si
v podzimních a raných zimních měsících dobrou náladu může být někdy pořádná fuška. Naštěstí tu je interiérový trend Moody Winter , který do interiéru vnese ještě více elegance, pohody a romantiky.

Barevnost

Tento trend charakterizuje paleta barev, designů a materiálů, které jsou spolehlivým receptem k pohodovému překlenutí psychicky náročného zimního období. Hlavní roli v Moody Winter hrají různé odstíny vínové. Vždyť právě víno je nápojem podzimu, navíc dokáže pozvednout náladu a vykouzlit úsměv na tváři.

Odstíny fialové a bordó jsou ideálními doplňkovými barvami pro elegantní bydlení laděné do šedých tónů s černými akcenty. Pro zútulnění a oživení se
o slovo hlásí ještě šik barva vavřínového věnce i hřejivá krémově béžová.

Materiály

Textil je králem bytových doplňků a nejinak je tomu i v tomto podzimním trendu , který sází nejen na dekorační polštáře , plédy i povlečení, ale i na čalounění sedacího nábytku. A jaké látky vedou? Především ty s měkkou a bohatou texturou jako manšestr, velur, samet nebo plyš. Vedle se ovšem nedá šlápnout ani s kožešinou či měkkým koberce m .

Klíčovým doplňkem pro podzimní a zimní pohodu je samozřejmě osvětlení : nejen to funkční, ale především to dekorativní, jako jsou nejrůznější svíčky, lucerny či světelné řetězy. V kolekci Moody Winter mají podobu elegantního kovu a skla.

Co se týče stolování , kromě už zmíněného skla, které se nese v duchu vínových
a růžových tónů a přívětivého retro designu, nesmíme opomenout ani kameninu. Hit posledních let tu má samozřejmě primárně černé provedení.

K finálnímu dekorování interiéru se skvěle hodí keramické a dřevěné dekorační podnosy i talíře , na něž si každý může naaranžovat individuální směsici ozdobných prvků: kovových svícnů, skleněných váz, sošek… Výsledek tak bude vždy jedinečný!

interiér  



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky