Akcie čínských developerů dnes silně rostly v reakci na zmírnění pravidel pro podporu sentimentu kupujících

Akcie čínských developerů dnes v rámci obchodování na trzích výrazně rostly v reakci na představení nových opatření, která si kladou za cíl zlepšit nákupní sentiment spotřebitelů v tomto segmentu.

Město Guangzhou oznámilo, že ruší všechna dosavadní restriktivní opatření s účinností ode dneška. Až doposud město například po migrantech požadovalo, aby platili v zemi daně a sociální pojištění alespoň 6 měsíců před koupením nemovitosti.

Vedení Šanghaje snížilo požadavek pro kupující na placení daní ze 3 na 1 rok. Deposit pro nákup prvního domu se snížil na 15 %, pro nákup druhého na 25 %.

Shenzen zrušil omezení možnosti vlastnění jedné nemovitosti pro single osoby a vlastnění dvou nemovitostí pro páry. Všichni si mohou koupit jednu další nemovitost ve svém konkrétním distriktu.

Zmírnění omezení plánuje údajně také Peking.

Realitní index Hang Seng Mainland Properties si polepšil o 7 %. Spolu s růstem z minulého týdnu již tento index posílil o více jak 30 %.

Akcie developerů zalistovaných v Hong Kongu rovněž silně rostly s posílením často přes 12 %.

PBOC snížila svým rozhodnutím úročení existujících hypoték o 0,5 bodu a snížila deposit pro nákup druhé nemovitosti z 25 na 15 %.

Realitní sektor v Číně generuje více jak jednu čtvrtinu celkového HDP.



Vladimír Urbánek
V oboru investic se pohybuje více než 25 let. Po několikaleté zkušenosti s obchodováním s cennými papíry se věnuje zpravodajství z domácích a zahraničních kapitálových trhů. Za důležité považuje především zkušenosti a sledování dlouhodobého ekonomického vývoje na českých i zahraničních kapitálových trzích.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality