Češi si zvolili své nejoblíbenější kempy. Letošním vítězem se stal Srubový kemp Zvíkov Village v Jihočeském kraji

Redakce, 3.10.2024
Srubový Kemp Zvíkov ilustrační

Anketa Kemp roku 2024, pořádaná portálem Dokempu.cz, přilákala rekordní počet hlasujících. Ti ocenili celkem 687 kempů v České republice a na Slovensku, a to hned v několika kategoriích. Absolutním vítězem se letos stal Srubový kemp Zvíkov Village, který hlasující zaujal mimo jiné nevšedním skandinávským stylem. Nechybělo však ani ocenění TOP 3 kempů za každý kraj, či vyhlášení objevu a skokana roku.

Návštěvníci portálu Dokempu.cz mohli hlasovat pro svůj nejoblíbenější kemp v anketě Kemp roku od 17. června do 31. srpna. Sečteno bylo přes 33 tisíc hlasů, které ocenily celkem 687 kempů v České republice a na Slovensku. Na první místo v žebříčku se letos dostal oblíbený Srubový kemp Zvíkov Village. Na druhém místě skončil loňský vítěz, Autocamp Sedmihorky, a bronzovou příčku obsadil Kemp Keramika na vodní nádrži Hracholusky.

„ Naší ambicí není vybrat a označit nejlepší kemp, to ani nejde, když si uvědomíme, že co člověk, to jiná preference. Někdo hledá klid a pohodu, jiný zábavu a povyražení. Někomu se líbí u vody, druhému zas v lese. Jde o to najít nejoblíbenější kempy napříč celou ČR a ukázat ostatním, kde se hlasujícím líbí a stojí jim za to sednout si k počítači nebo vzít do ruky mobil a poslat jim hlas. To, že letos vyhrál areál, který funguje pouhé čtyři roky, je i pro nás překvapení. A to, jestli je ta volba oprávněná, ať už posoudí jejich budoucí návštěvníci. Což samozřejmě platí o všech kempech, které se umístili na vyhlašovaných pozicích ,“ uvedl k výsledkům Marek Jermář, manažer portálu Dokempu.cz.

Vše, co potřebujete vědět při plánování

Díky anketě Kemp roku mají turisté dobrý přehled o tom, do jakých kempů a lokalit se mohou vydat bez obav na dovolenou nebo výlet. Kromě trojice vítězů se v TOP 10 umístily také Nový kemp Riviera Zbečno, Vranovská pláž – Holiday Park, Camping Rožnov, Safari Kemp, Rekreační areál Kristýna (zároveň Skokan roku), Autokemp Olešná a Autokemp Hnačov.

Objevem roku byl vyhlášen Autokemp Primátor Litomyšl, který zaujal také tím, že se nachází uprostřed přírody, a přesto pouhých pět minut od městského centra.

Kemp roku je specifický tím, že o konečném umístění ve všech kategoriích rozhodují především návštěvníci portálu Dokempu.cz. Výsledky tak představují věrohodný odraz jejich preferencí. Hlasování určuje pětadvacet nejlépe hodnocených míst a tři nejoblíbenější kempy v jednotlivých krajích se speciální kategorií pro Slovensko.

Soutěžní kategorie tím ale nekončí. V anketě se oceňují také nejlepší kempy pro rodiny, pro vodní aktivity, pro rybáře, pro karavany, pro motorkáře, pro vodáky, pro cyklisty, pro aktivní trávení dovolené, pro zábavu a firemní nebo skupinové akce, a pro domácí mazlíčky. Zvláštní kategorie je určena i pro malé a ekologické kempy.

Nejoblíbenější kemp hledejte na jihu Čech

Kam se tedy vydat za letošním šampionem? Srubový kemp Zvíkov Village se nachází v okrese Písek, přímo na soutoku řek Vltavy a Otavy. Jedná se o areál ve skandinávském stylu, který mohou návštěvníci využívat celoročně. Ubytovat se lze v ikonických srubech i tradičnějších chatkách. Nechybí ani vyhrazené prostory pro stany a obytné vozy.

„Upřímně jsme byli velmi překvapení, že jsme tento rok vyhráli. Naším cílem bylo sedmé až osmé místo. Klienti jsou s naším kempem a službami asi zkrátka spokojení. Jsme rodinný kemp – já, manželka a dcera. K našim klientům přistupujeme velmi vstřícně a přátelsky. Když potřebují s čímkoliv pomoct, jsme tu pro ně – oprava kola, výměna matrace, rady a tipy na výlet. Výměnou za příjemný pobyt a spokojenost s celou službou nám naši zákazníci jednoduše poslali hlas,“ komentoval vítězství v populární anketě Albert Arslanov, provozovatel Srubového kempu Zvíkov Village.

Provozovatel vítězného kempu nicméně slibuje, že nehodlají usínat na vavřínech a už teď plánují změny a vylepšení pro novou sezónu. „Jsme velmi mladý kemp. Fungujeme teprve čtyři sezóny, takže vylepšujeme v podstatě každý rok. Nyní plánujeme rozšířit umístění pro karavany, posezení u jezírka a přemýšlíme i o fotovoltaice,“ dodává.

TOP 10 – absolutní pořadí

1. Srubový kemp Zvíkov Village

2. Autocamp Sedmihorky

3. Kemp Keramika

4. Nový kemp Riviera Zbečno

5. Vranovská pláž – Holiday Park

6. Camping Rožnov

7. Safari Kemp

8. Rekreační areál Kristýna

9. Autokemp Olešná

10. Autokemp Hnačov

 

Vítězné kempy v jednotlivých kategoriích

Nejlepší rodinný kemp

Autocamp Sedmihorky

Nejlepší kemp pro vodní aktivity

Vranovská pláž – Holiday Park

Nejlepší malý kemp

Nový kemp Riviera Zbečno

Nejlepší kemp pro rybáře

Kemp Keramika

Nejlepší kemp pro karavany

Vranovská pláž – Holiday Park

Nejlepší kemp pro motorkáře

Autokemp Hnačov

Nejlepší kemp pro vodáky

Kanak – kemp Branná

Nejlepší kemp pro cyklisty

Rekreační areál Kristýna

Nejlepší kemp pro aktivní trávení dovolené

Autokemp Olešná

Nejlepší kemp pro zábavu a firemní nebo skupinové akce

Srubový kemp Zvíkov Village

Nejlepší ekologický kemp

Autocamp Sedmihorky

Nejlepší kemp pro domácí mazlíčky

Srubový kemp Zvíkov Village

Skokan roku

Rekreační areál Kristýna

Objev roku

Autokemp Primátor Litomyšl



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky