Česká firma mění tvář veřejného prostoru a získává mezinárodní uznání za slavnostní osvětlení

Česká rodinná firma DECOLED zahajuje novou sezónu svátečního osvětlení s velkými plány. Společnost, která začínala s malými projekty, se dnes řadí mezi lídry v oboru nejen v České republice, ale i v dalších 12 evropských zemích. Během více než 25 let existence firma úspěšně expandovala, a pro rok 2024/25 plánuje dosáhnout obratu přes 200 milionů .

Světla vyprávějí

Vlastní výroba a ekologický přístup

Společnost si zakládá na pečlivé řemeslné práci a využívá propracovaný výrobní systém „All in One“, který umožňuje plnou kontrolu nad kvalitou každého projektu. Od designu až po samotnou instalaci prochází každý krok výrobním procesem ve vlastních prostorách firmy, což zaručuje preciznost a flexibilitu zakázek. Díky tomu se může spolehnout na dovednosti svých zaměstnanců a jejich dlouholeté zkušenosti, které se promítají do každého detailu.

Kreativita návrhů jde ruku v ruce s respektem k veřejnému prostoru. Každá instalace je jedinečná a přizpůsobuje se charakteru daného místa. Světelné instalace jsou nejen estetické, ale i dlouhodobě udržitelné a minimalizují ekologickou zátěž. Využívání moderních technologií, včetně 3D tisku z recyklovaných materiálů, umožňuje snížit ekologickou stopu a zároveň nabídnout inovativní řešení, která kombinují tradici s technologickým pokrokem.

„Náš úspěch stojí na pečlivé řemeslné práci a osobním přístupu, který do každého projektu vkládáme jako rodina. Za více než 25 let jsme vyrostli a úspěšně expandovali, ale naše láska k tradici a ruční výrobě zůstává pevná. Nejde nám jen o podnikání, naším cílem je oživovat veřejný prostor a přinášet do něj radost,“ říká majitelka společnosti Eva Poláčková.

„Světla vyprávějí“: Magie a příběhy ve světlech

Potvrzením jedinečnosti firmy, založené na kreativitě, schopnostech a kvalitě práce zaměstnanců, se staly světelné parky s názvem „Světla vyprávějí“. Tento projekt vznikl v roce 2022, kdy v Praze, v areálu Žlutých lázní, otevřeli první světelný park. Základem těchto expozic jsou ručně vyráběné světelné sochy, objekty a dekorace, které respektují prostor, do něhož jsou zasazeny. Pro svou magickou sváteční atmosféru se staly jedinečným místem setkávání rodin a lidí. V letošním roce postaví světelné parky na celkem patnácti místech v celé Evropě.

Vize do budoucnosti: Tradice, inovace a rodinné hodnoty

Poláčkovi pevně věří, že úspěch jejich firmy spočívá v osobním přístupu a důrazu na kvalitu. „Každý projekt je pro nás jedinečný,“ říká majitelka firmy. „Snažíme se přinášet nejen krásné osvětlení, ale také příběhy, které oživí místa, kam naše instalace přicházejí, aby propojily veřejné prostory a srdce pod nimi,“ dodává Eva Poláčková. Rodina Poláčkových se těší, že jejich světelné parky a slavnostní instalace budou i letos přinášet radost a kouzelnou atmosféru nejen v České republice, ale i po celé Evropě. „Jsme připraveni pokračovat v naší misi – přinášet světlo, krásu a příběhy do veřejného prostoru,“ uzavírá Eva Poláčková.


Společnost Decoled vznikla již v roce 1997. Dodnes je řízena a plně vlastněna rodinou Poláčkových. Její pobočky najdete také na Slovensku, v Německu, Francii a Maďarsku. Decoled je největší českou firmou v oboru vánočního a svátečního osvětlování měst, obcí, obchodních center a světelných parků, s působností ve 13 zemích Evropy. V roce 2022 firma získala 2. místo v soutěži Rodinná firma roku a dosáhla obratu 120 milionů korun. V roce 2023 již obrat přesáhl 160 milionů korun a v letošním roce se očekává překonání hranice 200 milionů korun. Decoled má padesát kmenových zaměstnanců a v sezóně instalací se počet zaměstnanců spolu s externisty vyšplhá až na dvě stě. Společnost zdobí kolem dvou stovek měst a obcí a šedesát obchodních center v Evropě. V letošní podzimní a zimní sezóně spustí patnáct světelných parků v pěti zemích EU.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy