Pražská energetika kupuje dodavatele solárních elektráren, společnost SolidSun

Skupina PRE vstupuje do společnosti SolidSun. S dosavadními vlastníky se dohodla na odkoupení 100% majetkového podílu. Obě strany již podepsaly smlouvu o prodeji a koupi akcií. Skupina SolidSun patří mezi tuzemské lídry v oblasti dodávek a instalací fotovoltaických elektráren. PRE tak tímto krokem upevňuje své postavení a stává se jedním z nejvýznamnějších hráčů na domácím trhu s fotovoltaikou.

„Ačkoliv trh s fotovoltaikami aktuálně prochází poměrně náročným rokem, jsme přesvědčeni, že výstavba malých fotovoltaických elektráren na střechách rodinných domů, škol, úřadů nebo továrních budov má před sebou velkou budoucnost,“ říká generální ředitel Pražské energetiky Pavel Elis a dodává: „Fotovoltaické elektrárny již dlouhodobě a úspěšně nabízíme. Díky této akvizici zvládneme obsloužit ještě více zákazníků, a to nejen v Praze a okolí, ale nově také na Moravě a ve východních Čechách, kde SolidSun především působí. SolidSun je úspěšná firma s dlouhou historií, která velmi dobře doplní portfolio PRE,“ uzavírá Pavel Elis.

„Prodej SolidSun Skupině PRE představuje pro firmu významný milník. Já a další dva dosavadní majitelé jsme nadšení, že se SolidSun stane součástí tak prestižní energetické skupiny, která sdílí naši vizi udržitelné budoucnosti, se kterou jsme SolidSun zakládali. Věřím, že toto spojení přinese oběma firmám nové příležitosti pro rozvoj a umožní nabídnout zákazníkům ještě lepší služby a inovativní řešení nejen v oblasti fotovoltaiky. Díky silnému zázemí a zkušenostem skupiny PRE bude SolidSun schopen dál rozvíjet svou pozici na trhu a přinášet energetické úspory do více domácností i firem,“ doplnil majitel SolidSun Jaroslav Hadinec.

Obě strany se dohodly, že detaily transakce nebudou zveřejňovat. Akvizice současně podléhá schválení ze strany antimonopolního úřadu, k vypořádání tedy dojde až po získání tohoto souhlasu. Dokončení celé akvizice se očekává do konce letošního roku.

Organizačně bude SolidSun dceřinou společností firmy PREenergo, která nabízí širokou paletu energetických služeb pro domácnosti, firmy i veřejnou správu. Společnost PREenergo ze Skupiny PRE se rovněž dohodla s manažery SolidSunu na tom, že nejvyšší vedení firmy zůstane i nadále ve svých manažerských pozicích.

O Skupině PRE

Skupina PRE je stabilní a prosperující uskupení v oblasti energetiky s dlouholetou tradicí na českém trhu. Z hlediska objemu dodávek elektřiny je druhým největším dodavatelem v České republice a prostřednictvím své největší dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s. také provozovatelem nejspolehlivější distribuční sítě v ČR. V oblasti fotovoltaických elektráren podniká od roku 2009 prostřednictvím firmy SOLARINVEST – GREEN ENERGY, která je dceřinou společností PREenergo, a. s. patřící do Skupiny PRE.

O Skupině SOLIDSUN

Skupina SOLIDSUN a. s. se zabývá instalacemi fotovoltaických elektráren od roku 2013. Poskytuje komplexní řešení pro domácnosti i firmy, oběma skupinám pomáhá šetřit na energiích a přispívá tak k udržitelnější budoucnosti. Na svém kontě má přes 10 000 instalací a díky vlastnímu vývojovému centru a laboratoři nabízí fotovoltaické systémy na míru. O správný chod každé elektrárny se následně stará vlastní dohledové centrum.

Beneficienty budou zájemci o fotovoltaiku

Začlenění společnosti SolidSun do Skupiny PRE přinese výhody nejen oběma společnostem, ale rovněž zákazníkům. Ti budou profitovat na jedné straně z dlouholetých zkušeností společnosti SolidSun, která se pyšní například propracovanou zákaznickou aplikací či technologií chytrého měřícího modulu SunBerry, ale rovněž z dlouholetého a spolehlivého zázemí Skupiny PRE, jejíž historie sahá až do roku 1897.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie