Čína představila plány pro stabilizaci realitního sektoru

Čínské ministerstvo financí o víkendu představilo plány na stabilizaci problémového domácího realitního sektoru. V reakci na plány výrazněji posílily akcie tohoto sektoru v rámci dnešního obchodování. Index Hang Seng Mainland Properties posílil o více jak 2 %, realitní sektor v rámci hlavního indexu CSI 300 posílil o více jak 5 %. Akcie velkých developerů posilovaly často o cca 6 - 7 %.

Ministerstvo představilo plán v jehož rámci budou například lokální vlády moci vydávat speciální dluhopisy pro nákup pozemků a neprodaných bytů přímo od developerů. Hlavním cílem je celková absorbce neprodaných zásob nových bytů.

Podle analytiků je nejisté, jestli případně v jakém rozsahu nově navržená opatření pomohou skutečně vyřešit problémy čínského realitního sektoru.




Vladimír Urbánek
V oboru investic se pohybuje více než 25 let. Po několikaleté zkušenosti s obchodováním s cennými papíry se věnuje zpravodajství z domácích a zahraničních kapitálových trhů. Za důležité považuje především zkušenosti a sledování dlouhodobého ekonomického vývoje na českých i zahraničních kapitálových trzích.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality