Upvest svým klientům nabízí možnost participace na mezaninovém úvěru pro projekt Nová Elektra

Nová Elektra Hloubětín

Společnost Upvest , která patří do skupiny Komerční banky a je finančním partnerem významných realitních projektů, aktuálně svým klientům nabízí možnost participace na mezaninovém konstrukčním úvěru pro realizaci rezidenčního projektu Nová Elektra. Projekt je realizován developerem Finep na území bývalých průmyslových areálů v pražském Hloubětíně.

Projekt, který sestává z dvou bytových domů, bude disponovat téměř 17 000 m2 obytné plochy v 291 bytech. Ty budou doplněny také o 208 m2 retailových ploch. Tento projekt nebude nabízen veřejnosti v rámci tradičního prodeje jednotlivých bytových jednotek. Veškeré byty v projektu jsou zasmluvněny k prodeji budoucímu kupujícímu, společnosti AFI Home B.V. a budou následně určeny k pronájmu v rámci nájemního portfolia skupiny AFI.

Seniorním věřitelem projektu je Komerční banka a seniorní úvěr je poskytován na úrovni cca 1,2 mld. . Mezaninový úvěr Upvest ve výši 137,8 mil. pokrývá zbývajících 10 % projektového rozpočtu. Účelem čerpání úvěru Upvest je refinancování již proinvestovaných vlastních zdrojů developera.

„S developerskou skupinou Finep jsme už v minulosti realizovali financování pro 8 rezidenčních projektů. Sedm z nich už bylo úspěšně a bez jakýchkoliv významných komplikací v průběhu realizace projektu splaceno. Jeden aktivní projekt je momentálně v průběhu pokročilé stavební realizace a neočekáváme komplikace s vrácením úvěru. Proto věříme, že také aktuální příležitost bude pro investory atraktivní,“ objasňuje Petr Volný, spoluzakladatel Upvestu.

Úrok pro investory je sjednán jako pohyblivý (1M PRIBOR + 2,70 % p.a. (minimální hodnota úrokového výnosu pro investory je nastavena na 6,45 % p.a.). Minimální výše participace je stanovena na 5 000 . Konečná splatnost úvěru se očekává k 31.5.2028.

O společnosti Upvest
Upvest je česká investiční platforma pro přímé investice soukromého kapitálu do realitních projektů a investorům nabízí dluhové i podílové investice. Specializuje se na investice do dluhového projektového financování konkrétních projektů ze sektoru real estate formou podílu na úvěrové smlouvě - Real


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy