Vysokoškoláci zkoumají robotiku, IT bezpečnost i technologie v medicíně. GOPAS partnerem soutěže IT SPY

ilustrační

V soutěži nejlepších diplomových prací IT SPY se tento rok utkává 56 mladých informatiků, jejichž práce vybrali ambasadoři soutěže z více než 1400 projektů obhájených v minulém akademickém roce na 16 předních českých a slovenských vysokých školách. Mezi žhavá témata letos patří roboti, algoritmy proti kyberzločinu a rychlejší diagnostika nemocí. I tento rok je Počítačová škola GOPAS hrdým partnerem soutěže.

Letošní soutěžní práce se věnují širokému spektru témat, od algoritmů pro ovládání robotů, přes systémy na odhalování škodlivého malwaru, až po projekty zaměřené na rychlejší detekci závažných onemocnění nebo hodnocení sportovních výkonů. "Soutěž IT SPY nehledá specialisty na úzce vymezené oblasti, ale plnohodnotné profesionály, kteří jsou schopni zkoumat a řešit náročné problémy v IT. České a slovenské vysoké školy nabízejí velmi pestrou paletu témat a problémů, což svědčí o kvalitě vzdělání v této oblasti. Těším se na všechny nominované práce a na náročný výběr finalistů a vítězů," uvedl Martin Tomášek, předseda poroty IT SPY a zástupce Katedry počítačů a informatiky Fakulty elektrotechniky a informatiky Technické univerzity v Košicích.

Odbornou porotu nyní čeká nelehký úkol vybrat do finále ty nejlepší projekty, které vynikají nejen svou technickou náročností, ale i přínosem pro budoucí inovace v IT. Kompletní přehled všech 56 soutěžních diplomových prací v IT SPY 2024 je zveřejněn na webu soutěže: https://www.itspy.cz/rocnik/2024/.

„Dává nám smysl tuto přínosnou soutěž dlouhodobě podporovat, a rok co rok se těšíme, jaké diplomové práce se v soutěži objeví a jakými tématy se budou budoucí mladí IT odborníci zabývat. To nám poskytuje představu o tom, kam se bude obor informatiky ubírat v budoucnosti,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS.

Soutěž se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Ministerstva pro místní rozvoj ČR, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Hospodářské komory ČR, Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) a KINIT. Soutěž podporují také partneři: Raiffeisenbank, T-Mobile, Počítačová škola GOPAS, GLOBAL ASSISTANCE.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy