Developer Pierre Grafen a realitní kancelář Luxent spouští prodej nízkoenergetických bytů v projektu Nová Cihelna Kladno

Luxent Nová Cihelna Kladno

Nový nadstandardní projekt, který vyroste na místě bývalé cihelny v klidné části Kladna, nabízí celkem 104 bytů v šesti domech. Udržitelné a zdravé bydlení v nejvyšší kategorii A má řadu energeticky úsporných prvků, k nimž patří mj. fotovoltaika, podlahové topení s možností letního dochlazování díky tepelným čerpadlům či větrání s řízenou rekuperací. V parteru vzniknou rovněž komerční prostory, které svými službami doplní vybavenost v lokalitě. Součástí se stane velká komunitní zahrada se zelení. Projekt již má stavební povolení a výstavba bude zahájena na jaře příštího roku. Dokončení předpokládají developer Pierre Grafen a společnost Ikonix, realizující projektový management, na konci roku 2026. Výhradní prodej zajišťuje realitní kancelář Luxent – Exclusive Properties.

Podle posledních dat Deloitte Real Indexu za 2. čtvrtletí 2024 se průměrná cena nových bytů v developerských projektech v Praze pohybuje kolem 145 tisíc Kč za metr čtvereční. „Jelikož ceny nemovitostí v Praze přestávají být pro střední třídu únosné, do hledáčku zájemců o pořízení nového bytu se stále více dostávají perspektivní města se strategickou polohou a dobrou dostupností do metropole. Takovým městem je právě Kladno, které má jako lokalita pro rezidenční bydlení obrovský potenciál, protože má ambiciózní plány a neustále se vyvíjí. Investice do infrastruktury, podnikání a moderních projektů logicky přitahují stále více lidí, kteří hledají místo s vysokou kvalitou života. Ti se navíc díky rychlému dopravnímu spojení nemusí vzdávat všechny výhod Prahy, ale zároveň mohou žít v klidnějším prostředí poblíž přírody,“ reflektuje aktuální situaci ředitel realitní kanceláře Luxent – Exclusive Properties Jiří Kučera a doplňuje: „To samé platí pro investory , kteří hledají výhodnou příležitost pro uložení svých financí . V případě následného pronájmu nemovitosti mohou počítat se stoupající poptávkou jak ze strany rodin, tak i mladých profesionálů z různých odvětví.“

 

Nová Cihelna Kladno

Exkluzivní bydlení v nadčasovém designu

Na brownfieldu bývalé cihelny v městské části Kladno- Rozdělov , který již roky zeje prázdnotou , vyroste 104 do detailu promyšlených jednotek o dispozicích 1+kk až 4+kk a rozloze od 35 do 119 m 2 . U drtivé většiny z nich nebudou chybět prostorné balkony ( 7 až 13 m 2 ) , terasy ( 10 až 72 m 2 ) nebo předzahrádky ( 24 až 134 m 2 ). Špičkové vybavení bytů zahrnuje např. vstupní bezpečností dveře s protihlukovou úpravou a předokenní žaluzie ( na severní straně příprava pro osazení ). V domech bude instalován systém domácích audio telefonů. Ke každé jednotce dále náleží sklep s možností dokoupení garážového stání , u vybraných se počítá s přípravou přípojek pro dobíjení elektromobilů . Celý komplex je rovněž přizpůsoben pro bezbariérový přístup .

Rezidenční projekt Nová Cihelna Kladno je inspirován osobitým charakterem bývalé místní cihelny. Hlavním cílem developera bylo vdechnout nový život místu, které ke Kladnu neodmyslitelně patří. Celkem šest samostatných budov v sobě skrývá mnoho propracovaných detailů, ať už jde o nápadité užití lícových cihel na fasádě nebo zajímavě pojaté prvky zábradlí. Důraz je kladen na propojení a blízký kontakt s přírodou i na dostatečné množství přirozeného světla díky velkoformátovým oknům . Příjemným místem plným zeleně se pro nové rezidenty stane komunitní zahrada se stromy, keři a volnými zatravněnými plochami o rozloze více jak 1 000 m². Počítá se zde také s dětským hřištěm. O architektonický návrh se postaral ateliér Ortogonal .

„Naší vizí je vytvořit z původní Cihelny novou lokalitu pro rodinné bydlení umístěné v blízkosti klidné přírody , a to vše s vysokým standardem a dostupnou cenou. Nízkopodlažní zástavba bytových domů s přírodními materiály vytvoř í velice příjemné místo pro kvalitní život s decentní komunitou a silným důrazem na nízkou energetickou náročnost budov,“ popisuje Pavel Huml za developerskou společnost projektu Pierre Grafen .

Ekologický přesah a akcent na úsporu energií

Komplex v energetické třídě A se zaměřuje na nízkoenergetický provoz a udržitelnost. Počítá s vytápěním tepelným i čerpadly vzduch-voda, podlahovým topením s možností dochlazování, řízeným větráním s rekuperací i úsporným řešením užitkové vody . „V rámci projektů, na jejichž realizaci se podílíme, vždy klademe velký důraz na energetickou úspornost a ekologičnost. Součástí Nové Cihelny Kladno proto budou rovněž fotovoltaické panely na střechách. Interiéry pak již ve standardu zahrnou tzv. Eco Smart a Air Power technologie, díky nimž vodovodní baterie využívají až o 60 % méně vody než ty běžné ,“ uvádí vedoucí projektu společnosti Ikonix Jakub Vyčítal, který zajišťuje komplexní službu projektového managementu.

„Velkým benefitem projektu Nová Cihelna jsou rovněž prostorné interiéry, kde jednotky 1+kk mají velikost kolem 35 až 38 m2, a i k nim náleží velké balkony, což už není tak běžné. Budoucí komfort bydlení pak umocní nová rychlodráha do Prahy, díky níž cesta zabere pouze zhruba 30 minut,“ říká realitní makléř projektu Zdeněk Jemelík ze společnosti Luxent – Exclusive Properties a dodává: „I s ohledem na atraktivní ceny, které na rozdíl od hlavního města začínají už na 85 000 za metr čtvereční, byl o projekt už v předprodejích velký zájem. A to nejen mezi Pražany hledajícími dostupnější bydlení, ale také mezi místními obyvateli, kteří chtějí v Kladně své starší bydlení vyměnit za hezký a moderní byt. Kupujícím navíc bude teď stačit spolu s rezervací jen 20 % vlastních zdrojů a hypotéku si budou moct vzít až v roce 2027, když už předpokládáme, že banky budou mít lepší úrokové sazby. Věříme tak, že si byty v Nové Cihelně velmi rychle najdou své majitele.“

Z kdysi průmyslového centra město plné života

Kladno se pyšní moderní infrastrukturou, jež plně odpovídá požadavkům 21. století a zahrnuje kvalitní zdravotnická zařízení, sportovní areály a kulturní instituce. Nachází se zde střední i vyšší odborné školy a sídlí zde také Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT. Město současně neustále investuje do rozvoje nákupních center a rekreačních zón. V bezprostředním okolí projektu Nová Cihelna nechybí občanská vybavenost, jsou zde obchody, ordinace praktického i zubního lékaře nebo mateřské a základní školy.

Poloha umožňuje skvělé spojení do Prahy – autem po dálnici D6 či autobusem díky přímému spoji na Zličín. Autobusová zastávka je umístěna přímo u projektu. Již za několik let přibyde zmodernizovaná železniční trať, po níž povedou přímé vlakové spoje do centra hlavního města a na Letiště Václava Havla.

Okolní příroda a sportovní areály skýtají možnosti pro rozmanité aktivity. Pro pěší nebo cyklistické výlety se nabízí přírodní park Džbán, Turyňský rybník, přírodní rezervace Pašijová dráha, Hradiště Libušín a mnoho dalších. Pro sportovní aktivity jsou zde k využití například Městský stadion Sletiště, fotbalové hřiště, Aquapark Kladno, zimní hokejový stadion a hokejbalová aréna, sportovní hala BIOS, tenisový klub, jízdárna, lanový a trampolínový park či inline dráha.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy