PSN na Žižkově zrekonstruuje bytový dům se sedmi komerčními prostory

Jeseniova činžovní dům ilustrační

Společnost PSN odstartovala kompletní rekonstrukci činžovního domu v Praze 3, kde vznikne celkem 54 jednotek – 47 bytových a 7 nebytových. Budova získá jak nové komfortní společné prostory, tak novou elegantní podobu s designovými prvky. V klidném dvoře PSN dále vybuduje komunitní zónu s posezením. Developer současně od listopadu chystá pro zájemce o moderní městské bydlení vzorový byt. Dokončení rekonstrukce se plánuje na červen 2025, budoucí majitelé se mohou stěhovat ve 3. čtvrtletí téhož roku.

Projekt Jeseniova zahrne 47 bytů o dispozicích 1+1, 2+kk či 2+1 a rozloze od 48 až po 103 m2, přičemž ke každému náleží nová sklepní kóje. Součástí projektu se stane také sedm komerčních prostor v jednotném provedení, které respektuje původní ráz budovy. Samozřejmostí jsou např. nové výlohy a renovace výplní oken.

Praktické společné prostory vonící novotou

Dům o sedmi nadzemních a jednom podzemním podlaží projde citlivou rekonstrukcí, která zahrne novou fasádu, renovaci schodiště a zábradlí, dále novou dlažbu a také rozvody elektřiny, plynu i vody a kanalizace. Přibyde prosklený výtah. Elegantní podobu společných prostor dokreslí mramorové obklady, osvětlení z broušeného skla a designové schránky. Kompletní renovace rovněž znamená minimální náklady na budoucí opravy. Pocit bezpečí umocní nové bezpečnostní dveře z dubového dřeva a s čipovým otevíráním či kamerový systém. Budoucí obyvatelé ocení také zřízení úklidové místnosti. Pro chvíle odpočinku i jako místo pro setkávání poslouží upravený vnitroblok s vyvýšenými záhony.

„Poctivá rekonstrukce, která klade důraz na zachování historického rázu budovy a její adaptaci na moderní potřeby obyvatel, oživí celý dům a nabídne klidné zázemí pro jednotlivce, páry i rodiny. Potenciál projektu Jeseniova zájemcům přiblíží vzorový byt, kde mohou získat inspiraci, jak si své nové bydlení mohou zařídit. Jednotky ovšem představují i výhodnou investici, neboť atraktivní pražská čtvrť Žižkov je poptávanou lokalitou pro nájemní bydlení,“ uvádí ředitel rezidenčních projektů PSN Jaroslav Macháč a dodává: „Sedm komerčních jednotek je pak ideálním místem pro obchody a služby.“

 

Jeseniova interiér PSN

Vyhledávaná lokalita s veškerou občanskou vybaveností

Žižkov, známý pro svou bohatou kulturní scénu a široký výběr restaurací, barů a kaváren, patří k nejdynamičtějším částem Prahy. V okolí projektu tak nechybí celá řada podniků a obchodů, základní škola, gymnázium či Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Pestrý program nabízí místní Kino Aero. Skvělé je také dopravní spojení – zastávka tramvaje se nachází hned před domem. Autem lze do centra Prahy dojet do 15 minut.

I příroda je na dosah ruky. Jen pár minut je vzdálený památník Vítkov s parkem, který nabízí běžecké trasy, cyklostezky a piknikové plochy s výhledy na Prahu. V blízkosti se současně nachází parky Parukářka s tenisovými kurty a Židovské pece, jež jsou ideální pro sportovní vyžití. Zavítat se dá také do sportovního areálu Pražačka.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy