Skanska zahajuje výstavbu předposlední etapy v pražských Kbelích, víc než polovina bytů je již prodaná

Albatros Kbely

Skanska spouští výstavbu bytových domů Echo a Foxtrot z předposlední etapy projektu Albatros Kbely v Praze 19. Nové bydlení je navržené podle přísných požadavků enviromentální certifikace BREEAM, nechybí FVE elektrárna ani modrozelená infrastruktura. Interiérové vybavení je z certifikovaných materiálů a byty jsou vybaveny inteligentním systémem Smart Home. Dokončení výstavby je v plánu v roce 2026. Z celkové nabídky 66 bytů je již 53 % prodáno, průměrná cena vychází na 135 tisíc za metr čtvereční včetně DPH.

Bytové domy Echo a Foxtrot vyrostou u dvou zelených parků o celkové ploše 21 000 m2, u kterých vzniknou také dvě dětská hřiště, workoutová zóna i cyklostezka. V areálu obyvatelé ocení nově otevřenou školku a aktuálně se zde staví supermarket Norma. „Vše, co je potřeba k pohodlnému životu, má Albatros Kbely prakticky na dosah ruky a ve spojení s dostupnější cenou tak nabízí nejen ideální bydlení pro páry a mladé rodiny, ale také dobrou příležitost pro investory. Velkou atraktivitu potvrzují prodejní výsledky, kdy se se nám za pět měsíců podařilo prodat více než 50 % bytů.“ komentuje Lukáš Maděra, ředitel prodeje a zákaznické péče Skanska Residential.

Byty se vyznačují praktickým využitím prostoru. Součástí vybavení jsou bezpečnostní vstupní dveře, kvalitní plovoucí podlahy nebo vyšší interiérové dveře. Zároveň je zachována vysoká kvalita zdravých a udržitelných materiálů s certifikacemi EPD, FSC, PEFC. Dalším benefitem je systém chytré domácnosti i soukromý prostor u každého bytu, ať už jde o předzahrádku, balkon nebo terasu v nejvyšším patře. V podzemním podlaží se nacházejí sklepy, kolárna s kočárkárnou, místnost se sprchou pro mytí kol, ale i domácích mazlíčků a garážová stání připravená na elektromobilitu.

Bytové domy dosahují velmi nízké energetické náročnosti PENB – B a oproti legislativnímu standardu vychází úsporněji o 30 %. Na střechách budou fotovoltaické panely, které finální úsporu na provozních nákladech ještě zvýrazní. Efektivně se bude nakládat také s pitnou vodou a díky jejímu využití a úsporným armaturám se zabrání nadbytečné spotřebě. Projekt splňuje přísné požadavky mezinárodní certifikace udržitelnosti BREEAM v úrovni VERY GOOD.

Velký důraz je věnován také veřejnému prostranství, které se zakládá na konceptu modrozelené infrastruktury. Dešťová voda nesměřuje do kanalizace, ale shromažďuje se v podzemních akumulačních nádržích a slouží k zalévání společných zelených ploch kolem budov. Její přebytek dále putuje do vsakovacích průlehů, a zde přispívá ke zlepšení lokálního mikroklima.

Albatros Kbely 

Projekt Albatros Kbely nabídne v pěti etapách a 11 bytových domech celkem 652 bytových jednotek na ploše 98 089 m2. Aktuálně je dokončena budova školky a tři etapy projektu, který dostal název podle legendárního cvičného letounu Aero L-39 Albatros. Ten je vystaven v nedalekém hangáru Leteckého muzea Kbely. Identita nové rezidenční čtvrti je tak pevně spojená s aviatikou, na kterou odkazuje řada prvků v interiéru a exteriéru v celém areálu včetně názvů jednotlivých bytových domů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy