Recepty z české i světové kuchyně, stránka 11
Jarní recepty: brokolicový krém s jogurtem
Když potřebujete rychlý oběd nebo večeři, chcete se příjemně prohřát, ale nezaplácnout si žaludek, uvařte si polévku. Náš brokolicový krém s jogurtem vám dodá sílu, energii a zároveň pocit lehkosti.
Jarní recepty: ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem
Nedáte dopustit na ovesné vločky? Rádi je kombinujete s mlékem, jogurtem, kakaem, skořicí a rozmanitým ovocem? Co si jednou udělat ovesnou kaši naslano? Nabízíme dokonalou harmonii chutí, kdy je obilný základ doplněn houbami, šalotkou, česnekem, čerstvým
Právě je čas rebarbory: recept na rebarborový koláč
Rebarbora neboli reveň není příliš známou zeleninou. Její obliba stoupá a právě teď je její nejlepší čas. Načervenalé stonky se sklízí od dubna do června, po svatém Janu (26. 6.) byste ji už trhat neměli.
Májové recepty: vafle z jogurtového těsta s jahodami
Máte doma vaflovač? Že už jste ho hodně dlouho nepoužívali? Teď je ta správná doba ho znovu oprášit. Zavzpomínejte si na časy, kdy jste si připravovali vafle téměř každý den. Máme pro vás totiž naprosto jednoduchý recept, s nímž vám mohou pomoci i vaše...
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Sladkost bez lepku: jahodová bábovka
Chcete vyzkoušet jahodovou bábovku bez lepku? Uděláte ji jednoduše, suroviny na těsto umixujeme, vlijeme do vmazané trouby a necháme péct na 160 °C dozlatova cca 45 minut.
"To není jídlo, to je způsob života", říká kocour Garfield
„To není jídlo, to je způsob života“. Tak hodnotí lasagne jeden slavný komiksový a filmový hrdina: líný, mlsný a věčně hladový kocour Garfield, který pro talíř této italské klasiky udělá cokoliv.
Recept na jednoduché jahodové knedlíky
Jste na sladké? Pak máte určitě rádi jahodové knedlíky. Pěkně polité rozpuštěným máslem, posypané třeba cukrem se skořicí... už se vám sbíhají sliny? Tak se inspirujte jednoduchým receptem.
Recept na pórkový krém se ztraceným vejcem
Pór zahradní neboli pórek všichni známe, ale často na něj zapomínáme. Místo toho upřednostňujeme příbuznou zeleninu, jako je např. cibule, česnek nebo jarní cibulka. Přitom tato aromatická rostlinka obsahuje řadu vitaminů (A, C, E a betakaroten),...
Sladký recept na šlehačkový dort s jahodami
Kdo by neměl rád jahody? Sladké plody léta, které jsou tak dobré na dort. Sezóna jahod se teprve blíží, ale inspirovat se receptem na nadýchanou pochoutku můžete už nyní.
Recept na jemnou sekanou plněnou vejci
Někdo sekanou tvaruje do válce nebo šišky, v našem receptu jsme použili formu, kterou jsme vyložili slaninou. Abychom měli vajíčko hezky ve středu sekané, nejprve jsme dali do formy půlky směsi, poté jsme vložili vajíčka, to vše jsme přikryli druhou...
Oblíbený oběd: špekové knedlíky se sladkokyselým zelím
Kdo by neznal špekáče! Oblíbené jídlo, které je někdy opomíjené. Recept můžete použít jen jako inspiraci a připravit si méně tučnou variantu, kdy špek zaměníte za libovější uzeninu.
Sladká snídaně: palačinky s dušenými jablky
Sladká a vydatná snídaně nemusí být jen ta nedělní. Můžete se ji dát i ve všední den, kdy nebudete spěchat do práce, nebo do školy. Chuť pokrmu se odvíjí od kvality použitých surovin, to platí vždy.
Hravá a sytá nedělní snídaně: šťavnatá houska s vejcem
Hravá a nenáročná snídaně, kterou si zamilují také vaše děti? Rozhodně naše vejce v housce plné sýra, slaniny, vajec, bylinek a smetany. Prostých surovin, které, jsou-li kvalitní, zmůžou zázraky. Kvalita se totiž nekompromisně projeví i na chuti.
Recept na bezlepkovou velikonoční sekanou s cizrnou
Tradičních velikonočních receptů je bezpočet. Netradičních už tolik není a ty bezlepkové musíme vyloženě hledat. Nabízíme vám inspiraci na přípravu bezlepkové velikonoční sekané.
Pečeme velikonočního beránka, bude vláčný díky tvarohu
Před Velikonocemi se často konají soutěže o nejhezčího a nejchutnějšího beránka. Jestli se jich účastníte, možná přemýšlíte, jakého letos upečete. Pomyslným esem z rukávu může být ten náš, kde nechybí kromě klasiky – másla, mouky a cukru – ani tolik