Recepty z české i světové kuchyně, stránka 5
Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba palačinky z ovesných vloček s višňovým džemem
Palačinky, kdo by je nemiloval! Těmi se zavděčíte nejen dětem, ale i dospělým. Do těsta můžete zakomponovat ovesné vločky, které se velmi dobře tráví a díky obsahu lehce rozpustné vlákniny dokážou usměrňovat hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Pokud ne
Proč chleba padá vždy namazanou stranou dolů?
Aneb 15 přírodních zákonů, které zná každý milovník ořechových másel! Nejenom to, že chleba padá vždy namazanou stranou dolů - podivností kolem másel je ještě mnohem víc :) Ve kterém z těchto bodů se poznáváte?
Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba slezská zelňačka
Místní speciality někdy dokážou naše chuťové pohárky naprosto okouzlit. To by se mohlo podařit také vynikající zelňačce dle slezské receptury, kterou provoní především kvalitní klobáska. Aby byl pokrm opravdu stylový, měla by tato uzenina pocházet ze
Recept na polévku z červené čočky
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova na ghí másle, nebo olivovém oleji dozlatova. Poté přidáme najemno nakrájený česnek a zázvor. Promícháme a přidáme kurkumu, drcený kmín, bobkový list a nové koření. Mrkev a brambory nakrájíme na kostičky a
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
"Stává se z tebe ženská!" Věta, která odstartovala MOU ANOREXII...
Šíří se jako epidemie a úplně se většinou vyhne jenom nejodolnějším jedincům. Může Vás dostihnout v jakémkoliv věku a životní situaci. Může mít mírnou formu a zdánlivě brzy odeznít, ale může udeřit také silně a člověka i zabít. Řeč není o koronaviru, jak
Vyzkoušejte recept na legendární masové kuličky v rajčatové omáčce
Dochází vám inspirace, co k obědu? Pak rozhodně musíte vyzkoušet lahodné masové kuličky v rajčatové omáčce. Připravíte je snadno a většinu ingrediencí najdete doma. Takže to bude vynikající oběd, který pořídíte snadno do hodiny
Korutanský rendlík se peče v Rakousku na Velikonoce (Video)
Sladké kynuté pečivo s cukrem a skořicí, takzvaný Kärntner Reindling neboli korutanský rendlík, je v rakouských Korutanech symbolem Velikonoc. V malém pekařství připravuje až padesát rendlíků denně Georg Friesenbichler. Více:...
Netradiční velikonoční recepty: jogurtové košíčky s vanilkovým krémem
Velikonoce bez vajec si nedovede představit asi nikdo. V tomto receptu je přidáme do těsta a zároveň použijeme jejich čokoládové varianty jako stylovou dekoraci na nadýchaném vanilkovém krému.
Velikonoční recepty netradiční: recept na muffiny na slano
Velikonoční muffiny na slano z podle šéfkuchaře z pražského hotelu není tradičním receptem, ale o to je zajímavější. Muffiny budou vonět a chutnat anglickou slaninou a čedarem.
Recept na velikonoční mazanec, který o Velikonocích nesmí chybět
Na velikonočním svátečním stole by rozhodně neměl chybět mazanec. A samozřejmě ten domácí je mnohem lepší nežli kupovaný. Nadýchaný, dobře propečený se spoustou mandlí a rozinek bude váš mazanec výborný k snídani i odpolednímu čaji či kávě.
Recept na šafránové arancini s citronovou majonézou
Toto sicilské národní jídlo se tradičně připravuje v jižní Itálii na svátek Lucie. Malé kuličky, připomínající miniaturní pomeranče, skvostně propojují chuť rýže, mozzarelly, sušených rajčat a dalších delikates, vše obalené a osmažené.
Recepty z parní trouby: ovčí sýr v plášti z cukety
Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky, vložíme do napařovací misky s perforovaným dnem. Ovčí sýr nakrájíme na proužky tloušťky 2 cm, osolíme a opepříme. Cuketu vyjmeme z napařovací misky. Ovčí sýr ovineme cuketou, osolíme a opepříme.
Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami
Pamatujete si, jak jste vašim dětem „ ujídali“ přesnídávky? Nebo když jste si na nich pochutnávali coby prcci ? Přestože jsou běžně k sehnání v obchodech, můžete zkusit změnu a připravit si vlastní ovocnou pochoutku.
Recept na velikonoční věnec z polohrubé mouky
Odlijeme si trochu vlažného mléka a přidáme lžičku cukru a droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Poté smícháme všechny ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto, do kterého podle chuti přidáme mandle nebo rozinky.
Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: špaldová palačinka plněná pestem, zeleninou a žampiony
Došla vám už „palačinková“ inspirace? Připravujete je ze stále stejného těsta, a dokonce už ani neobměňujete suroviny, které je dokonale dochutí? Nabízíme vám recept, v jehož základu je místo klasické pšeničné mouky stále oblíbenější špaldová a také...