Polévka je základ, recepty na polévky
Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
V průběhu let se změnily názory odborníků na spoustu potravin. Některé dříve doporučované jsou dnes diskutabilní a naopak. S vědeckým výzkumem se také zpřesnily hodnoty zastoupení vitamínů a minerálů v různých potravinách. Ovšem jedním z mála jídel
Vydatné a lokální recepty: krémová polévka z pečeného česneku se špekem a krutony
Krémové polévky zažívají každoročně na podzim velký boom. Aby taky ne! Pořádná porce husté polévky pohladí na duši a prohřeje celé tělo. Vyzkoušejte naši česnekovou, která je lehká na přípravu a potřebujete na ni minimum ingrediencí. Chuť zvýrazněte
Hrníčková polévka z tykve po maďarsku
Receptů na polévku z tykve nebo dýně je mnoho. Tento recept využívá tykev pro vývar, ve kterém se vaří další zelenina a přidávají se jemné nudle. Polévka zahřeje a veříme, že i zachutná.
Recepty na všední den: netradiční hrachová polévka
Recepty na víkend: Kdo jí rád hrách, určitě z něj zkusí vytvořit něco nového a zdravého. Recept zní až bláznivě; smíchat hrách s kysaným zelím, cibulí a česnekem? Možná, ale výsledek je překvapivě dobrý a výživný.
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Podzimní hrníčková polévka, která potěší žaludek a zasytí
Podzimní počasí je už studené a sychravé. Proto potřebujeme něco sytého na zahřátí i do žaludku. Hrnková polévka ze zeleniny, žampionů a ovesných vloček je dobrým tipem na lehkou večeři, teplou svačinu, nebo snídani. Na přípravu je velmi jednoduchá...
Dubnové recepty a jejich sezónní chutě: polévka ze zeleného chřestu s ovčím sýrem
Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře
Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba pikantní fazolová polévka s uzeninou
Na luštěniny bychom v jídelníčku rozhodně neměli zapomínat. Jenže, přiznejme si to, ne každý si je zamiluje. Jestliže je ale dobře zamaskujete v perfektně dochuceném pokrmu, máte vyhráno.
Únorové recepty proti únavě: polévka z pečené cibule s tyčinkami z listového těsta
Jaké jídlo je vždycky hodně výživné, ale přitom nás nepříjemně „nezaplácne“? Rozhodně polévka! Pokud si dáme o trochu větší porci, bohatě nám vystačí k obědu nebo k večeři. A v tomto ročním období klidně i ke snídani.
Lednové odlehčené recepty: špenátová polévka se zastřeným vejcem
Máte slabost pro neodolatelnou vůni špenátu a česneku? Když ještě přidáte zeleninový vývar, cibuli, bílé víno, smetanu a vejce, hnedle se můžete těšit na dokonale vyváženou polévku. Zvládne ji uvařit také kuchař-začátečník.
Zimní recepty: jogurtová polévka s pečeným lilkem
V zimním období si více než jindy pochutnáme rádi na nějaké vydatné polévce. Už jste do ní zkusili dát bílý jogurt z kozího mléka? Při jeho zapracování musíte být trpěliví, ale výsledná chuť rozhodně stojí za to! Je třeba ovšem vybrat nějaký kvalitní,...
Vánoční recepty: štědrovečerní rybí polévka
Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazie a doplníte další ingredience.
Oblíbená luštěnina: není čočka jako čočka
Oblíbenou čočku jíme celý rok, ale v mnoha rodinách podle zvyku nesmí chybět na Nový rok ke svátečnímu obědu. Podává se jako čočková polévka, nebo přiloha. Čočka má zaručit dostatek financí v celém roce.
Recept na lehký novoroční čočkový salát
Čočka odpradávna patří na náš stůl. Na Nový rok se skoro povinně připravuje ve formě polévky nebo na kyselo jako hlavní chod – to proto, aby se nás držely peníze, které čočka svým tvarem připomíná.
Vánoční opomíjené trio – hrách, čočka a kroupy
Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?
Zeleninové recepty: studená okurková polévka
Polévky tělu dodávají důležité látky, tekutiny i potřebnou energii. Většina z nich je navíc velmi jednoduchá na přípravu, lehce stravitelná a neobsahuje mnoho kalorií. Takže jsou na oběd jako dělané. Studené polévky jsou stále více oblíbené i u nás.