Tipy a triky, stránka 141
Pufované pečivo: Zdravá a dietní potravina?
Pufované neboli extrudované pečivo? Nezapomenutelný dietní hit 90. let - víte snad o někom, kdo by neznal polystyren :)??? Extrudované chlebíčky, buď suché nebo polité polevou, jedl v jistou dobu snad opravdu každý - z nějakého důvodu se tato...
Kateřinin dýňový průvodce: jak dýně zpracovat
Dýně? Symbol podzimu. Projít se na zahradě záhonem v podzimních měsících a nezakopnout o dýni? Téměř nemožná mise. Podobně na nás dýně útočí i ve městech – výlohy obchodů zdobí okrasné dýně, v kavárnách mají dýňové koláče, vývěsní tabule bister nás...
Lázně Luhačovice budou opět plné Slovenska
Folklór z nejrůznějších slovenských regionů přímo na lázeňském náměstí, hity Michaela Jacksona, Eda Sheerana a dalších v originálním instrumentálním podání mezinárodního hudebního uskupení Marco Čaňo & Cover Paradise, nebo již tradiční humorná swingová...
dTest zjišťoval, které kombinované chladničky zajistí vašim potravinám potřebnou teplotu
Jeden z mála spotřebičů, který je v domácnostech stále zapnutý, má klíčovou roli – uchovat potraviny čerstvé a nezávadné, a to díky dosažení a stabilnímu udržení nastavené teploty.
Fotogalerie: Stavba svépomocí, Květiny a bylinky na balkoně
6 tipů na dokonale potažený dort
Obdivujete nádherné fondánem potažené dorty v kuchařkách i na internetu a přemlouváte se, že se do toho jednou také pustíte, ale pořád ne a ne se k tomu odhodlat? Obavy z potahování jsou naprosto pochopitelné.
Kočka arabská není žádný domácí mazlík
Velké zelené oči, ostré, zatahovatelné drápky a mourovatý kožíšek… Ne, není řeč o oblíbeném domácím mazlíčkovi, ale o divoké a velmi vzácné šelmičce z arabského poloostrova. Tuhle kočičku na vlastní oči jen tak neuvidíte, a to nejen ve volné přírodě, ale
Tradiční švestková povidla jako od babičky
Výroba povidel má u nás obrovskou tradici, v minulosti se na ní mnohdy podílela i celá vesnice. Povidla se vařila v kameninových nádobách a používaly se švestky i s peckami, které se poté ze sítě vybíraly březovým koštětem.
Kniha Závislá na čokoládě? Pro mě obrovský "aha" moment
Jak pomocí jídla získat znovu hormonální rovnováhu? Jak se naučit lásce ke skutečnému jídlu, zamilovat si zdravé potraviny a skutečně výživné recepty? Dozvíte se v tomto článku!
Umělé světlo ve školách a školkách může mít negativní vliv na dětské zdraví. Některé školy proto inovují
Děti ve školách tráví často i více než polovinu dne, tento čas jsou pak ve velké míře vystavované umělému osvětlení, protože přirozeného denního světla je ve starých školních zástavbách povětšinou nedostatek.
Jeden klíč vládne všemu: sjednoťte si zámky doma i na chalupě
Vyznat se ve změti klíčů, kterou často nosíme v tašce či kabelce, není jednoduché. Jiný klíč od branky, vchodu do domu, dveří na chalupu nebo do sklepa… Každý z nás také někdy zažil horké chvilky, když se takový svazek klíčů ztratí.
Jak neudělat chybu při výběru pračky
Běžné prádlo. A taky viry, bakterie, alergeny či skvrny všeho druhu. Jak se jich zbavit? Co přinášejí nejnovější technologie a funkce praček, a pro koho se hodí? Výběr pračky není úplně jednoduchá záležitost.
Rajčata jsou nejoblíbenější zeleninou Čechů
Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů.
Chcete mít doma zdravější prostředí? Musíte lépe větrat!
Podle průzkumů trávíme v budovách 90 procent svého času, velkou část z toho doma. Vzduch v budovách přitom může být až pětkrát méně kvalitní než ten venku. Čistý a kvalitní vzduch je jedním z klíčových parametrů zdravého vnitřního prostředí budov.
Poslední šance pro odevzdání daňových přiznání, definitivní termín je 18. srpna 2020!
Letošní mimořádná situace přiměla finanční správu k odložení některých povinností plátců daně. Termín pro odevzdání daňových přiznání se proto odsouval z klasického 1. dubna na 18. srpna.
Zamrazte si správně letní úrodu, ať z ní není kaše
Léto je v plném proudu a zahrádky i trhy přetékají čerstvě utrženým ovocem i zeleninou. Něco sníme jen tak, něco padne do koláčů a zeleninových pokrmů, něco zavaříme. Ale ještě pořád část úrody zbývá. Zamrazte si ji! V zimě pak přijde rozhodně vhod.