Tiskové zprávy - bydlení, jak lépe bydlet, stránka 78
Pět osobností, jedna vize: čeští designéři a umělci se představují pod projektem MPKJVLJS
Nová kolaborace MPKJVLJS propojuje pět osobností z několika uměleckých odvětví. Designér Milan Pekař, truhlář Jakub Vávra, designérka vůní Kateřina Vávrová, malířka Lucie Jindrák Skřivánková a autorka tapisérií Daniela Danielis představují produkty na...
Osm oceněných producentů z Olomoucka převzalo ocenění Regionální potravina
První den gastronomického veletrhu OLIMA zpestřilo slavnostní předávání značky Regionální potravina. V Olomouckém kraji se o ni letos ucházelo celkem 107 výrobků, odborná porota ocenila nakonec osm z nich.
V minulých dnech se výrazně ochladilo a začala topná sezona
Podzim s sebou přináší snižování venkovních teplot a ruku v ruce s tím i zahájení topné sezóny. Tu upravuje vyhláška č.194/2007Sb., která se týká bytových i nebytových prostor napojených na společný zdroj tepla.
Výrobní cena českého medu patří k nejnižším v Evropě, jeho produkce ale nestačí naší spotřebě
České včely podle posledních dat Evropské komise vyprodukují ročně přes 10 tisíc tun medu. Ani taková produkce ale nestačí naší spotřebě. O prvenství ve výrobě medu kvůli rozdílným metrikám soupeří Rumunsko a Španělsko.
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
5 důvodů, proč si vyrazit v "obytňáku"
Cestovat se dá mnoha způsoby. Ale poznávat zajímavá místa a být přitom svobodný a nevázaný, to nabízí karavany a obytné vozy. Prozradíme vám, proč je takováto dovolená tak skvělá.
Směrnice o energetické účinnosti stále není zakotvena v české legislativě. Povinnost dálkových odečtů se může odložit
Povinná instalace indikátorů na radiátorech, měřičů tepla a vodoměrů na teplou vodu s dálkovými odečty již od října nebo častější informace o spotřebě domácnosti. To jsou některé z hlavních změn, které má přinést evropská směrnice o energetické účinnosti.
Stavebko má letos výtečně našlápnuto, krizi navzdory
Výsledky za letošní rok z oblasti stavebního spoření jsou velmi dobré. Počet nově uzavřených smluv i objem poskytnutých úvěrů vzrostly. Podle oficiální statistiky se objem úvěrů od stavebních spořitelen meziročně zvýšil o 30 procent a počet nových smluv&h
Kdo je spokojený ve vodě i na souši?
Že nevíte o kom je řeč, no přece o tuleni obecném! Přestože na souši vypadá trochu nemotorně, tak si to může dovolit, tam totiž jen odpočívá. Jeho síla se ukáže až pod vodou, je totiž vynikajícím plavcem a potápěčem, protože dokáže vydržet pod vodou až...
Jak na převod nemovitosti: podepsat smlouvu, zaplatit a přepsat majitele v katastru
Prodej či koupě nemovitosti a stejně tak její získání darem, darování či zdědění jsou procesy, s nimiž se běžně za život setkáme jen párkrát. Proto je důležité dobře se s nimi obeznámit a nepodcenit přípravu.
Osm producentů ze Zlínského kraje převzalo značku Regionální potravina
V rámci letošního jedenáctého ročníku soutěže se na Zlínsku o značku Regionální potravina ucházelo celkem 148 produktů. Vítězných osm výrobců si převzalo ocenění v sobotu během Dne Zlínského kraje.
Plavání kojencům prospívá, využívá jej stále více rodičů
Přestože jde o kurzy plavání s miminky, nejedná se o skutečné plavání, protože děti jsou schopny naučit se plavat až po čtvrtém roce svého života. V kurzech jde tedy spíše o zvykání si na vodu, koupání, cvičení a hraní si v bazénu.
Ocenění Regionální potravina si v Jihlavě převzalo sedm výrobců z Kraje Vysočina
Den zemědělců a potravinářů v Jihlavě zpestřilo slavnostní předávání ocenění Regionální potravina. Hodnotitele letos zaujala třeba medovina s chmelovou příchutí nebo zauzená žebírka!
Landscape festival spěje do finále a rozdýchá Žižkov tancem
Závěr letošního žižkovského Landscape festivalu bude patřit několika zajímavým akcím. Pětidenní workshop studentů vysokých škol se pod příznačným názvem Pražský gordický uzel bude věnovat vizi rozvoje lokality v okolí Florence a vyvrcholí debatou za...
To nejlepší z regionu v srdci Luhačovicka
Mošty, farmářské sýry, tradiční kváskový chléb, bylinky ze staleté sušírny, piva z regionálního pivovaru, ale také cimbálové muziky, taneční soubory i pravý moravský dudák… To vše jsou kulturní a gastronomické perly zlínského a luhačovického regionu,...
Ocenění Regionální potravina si převzalo sedm producentů z Pardubického kraje
U příležitosti konání Dne Pardubického kraje se v pátek odpoledne slavnostně předávala ocenění Regionální potravina. V centru Pardubic si prestižní značku převzalo sedm výrobců z Pardubického kraje, jejichž výrobky navrhla na ocenění hodnotitelská komise