Silvestrovské chlebíčky, jaké neznáte

Silvestrovské chlebíčky, jaké neznáte Chlebíčky, nebo také televizní chlebíčky, jak je nazýval mistr kuchař Vilém Vrabec ve své Velké kuchařce, jsou naší národní specialitou. Tak, jak je známe dnes, je představil světu na počátku 20. století nejvyhlášenější pražský lahůdkář Jan Paukert. Původní velikost byla o něco menší než dnes – na dvě, tři kousnutí. Chlebíčky dodnes tvoří spolu s jednohubkami základ slavnostního pohoštění. Výtvarná dílka plná chutí (a většinou i kalorií) patří i na silvestrovský stůl. Ale mohou mít i velmi moderní a zdravou podobu. Vyzkoušejte třeba chlebíčky podle blogu Live With Anny. Chuťové pohárky budou plesat, tělo vám poděkuje, a výčitky můžete protentokrát směle nechat stranou.

Co budete potřebovat:

●        chléb ve tvaru veky (párty chleba)

●        2 avokáda (jedno měkčí a druhé tvrdší)

●        sůl a pepř

●        lučinu

●        vajíčka

●        barevná cherry rajčátka

●        citron

●        vločky jemného chilli

●        černý sezam

●        snítku tymiánu

 

A jak na to?

Měkčí avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a lžící vydlabejte avokádovou dužinu. Tu rozmačkejte vidličkou a dochuťte solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Rozmačkané avokádo namažte na chleba a dozdobte sázeným vajíčkem a černým sezamem nebo plátky cherry rajčátek s tymiánem.

Druhé (tvrdší) avokádo oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Plátek chleba namažte lučinou, položte na něj plátky avokáda a kousek citronu. Lehce posolte a posypte chilli vločkami.

Celý tác s chlebíčky pečlivě překryjte potravinářskou fólií a uložte do chladničky, než nastane ten správný čas na podávání. Výbornou službu udělá třeba vestavná chladnička MORA VCN 1821 s promyšleným variabilním vnitřním uspořádáním. Skleněné police o úctyhodné nosnosti až 20 kg unesou nejen chlebíčky, ale i mísy se saláty, hrnce s naloženým masem a spoustu dalších dobrot.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky