Sladké jídlo, recepty na sladké
Burčákem se neťuká. Tahle kvalitní potravina si zaslouží přání dobré chuti. Ani sladké, ani hořké (audio)
Období burčáku vrcholí. Zkušení popíječi tohoto moku vědí, že burčákem se neťuká. Podle malovinaře z Choltic Miroslava Horáka to je burčák v podstatě potravina, takže místo ťuknutí stačí ostatním popřát dobrou chuť.
Jak (finančně) přežít Vánoce? Na elektřině neušetříte, na vytápění ano
Energie se sice již od poloviny roku drží na stejné cenové úrovni, v chladném a tmavém prosinci však stoupá jejich spotřeba. Přitom svítit se musí a napéct cukroví také. Jeden způsob, jak výrazně ušetřit, se ale přece najde.
Recept na zaručeně křehké linecké cukroví
Linecké slepované cukroví patří mezi nejtypičtější vánoční druhy našich domácností. I když má tato klasika původem z rakouského města Linz bezpočet variací, základ tvoří dva malé vykrajované tvary, které jsou k sobě slepené zavařeninou.
Jak na pitný režim dětí v létě? Hravě, stylově a s chutnými domácími drinky!
K létu patří jak zmrzlina, tak i osvěžující drinky, a to nejen pro dospělé. U dětí je navíc potřeba pitný režim ve vysokých teplotách dobře hlídat. Aby je pití bavilo a rády si na něj udělaly čas, připravte si pro ně veselé sklenice, brčka, zásoby ledu a
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Pšeničná, rýžová nebo pohanková – jaké mouky používají ve světě?
Naše oblíbená pšeničná hladká mouka je typická výhradně pro nás. Ve světě ji prakticky neseženete. Naopak třeba rýžová mouka, pocházející původně z oblasti Číny je ve světě poměrně rozšířená. Stejně tak mouka pohanková, která je skvělá nejenom na sladké p
Cukrářský poklad zvaný Esterházy řezy Jany Sovové (Video)
Vrstvený dezert z ořechového bezé s máslovým krémem je dokonalý dezert na neděli nebo jako vánoční cukroví. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce...
Vánoční recept na cukroví: sádlovky s džemem
Je libo Masarykovo cukroví, vyhlášené cukroví za první republiky? Vyzkoušejte naše sádlovky. Dokonale splňují vše, co od vánočního cukroví očekáváte. Jsou jednoduché na přípravu a neuvěřitelně chutné. Za jejich úspěchem stojí nejen skvělé těsto, ale také
Vánoční cukroví: ořechy plněné kávovým krémem
Kdo by nemiloval staročeskou klasiku – ořechy. Možná ještě na ně máte doma formičky po babičce. Zkusme je trošku osvěžit. Přidejme do krému kávový cukr...
Vánoční cukroví: pusinky s ořechy a sušenými švestkami
Pusinky nebo hubinky? Případně říkáte malým nadýchaným hrudkám z bílků a cukru ještě úplně jinak? Ve finále je to úplně jedno, na pojmenování nezáleží, rozhodující je chuť. A tu mají naše hubinky naprosto famózní, protože jsme do nich přisypali nadrobno..
5 snadných způsobů, jak zrychlit metabolismus
Zpomalený metabolismus, neschopnost zhubnout, zadržování vody, chutě na sladké? Zní Vám to povědomě? Víme, co s tím!
Recepty vonící ohněm: plněné grilované batáty
Přestože mají slané pokrmy s broskví nádech „retra“, nezavrhujte je. K našim grilovaným batátům se toto oranžovo-červené ovoce perfektně hodí. Kombinaci sýru, šunky a broskví ocení jistě i vaše děti. A proč zrovna batáty neboli sladké brambory? Jsou velmi
Domácí zmrzlina ze zmrzlinovače: jak dopadly nezávislé testy dTestu?
Do laboratoří dTestu zamířilo 11 přístrojů pro výrobu domácí zmrzliny. Pět z nich bylo vybaveno vlastní chladicí jednotkou, šest nikoliv. Všechny měly za úkol vyrobit vanilkovou zmrzlinu, citronový sorbet a zmražený jogurt. „Semínka vanilky a kůra citronu
Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba palačinky z ovesných vloček s višňovým džemem
Palačinky, kdo by je nemiloval! Těmi se zavděčíte nejen dětem, ale i dospělým. Do těsta můžete zakomponovat ovesné vločky, které se velmi dobře tráví a díky obsahu lehce rozpustné vlákniny dokážou usměrňovat hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Pokud ne
Korutanský rendlík se peče v Rakousku na Velikonoce (Video)
Sladké kynuté pečivo s cukrem a skořicí, takzvaný Kärntner Reindling neboli korutanský rendlík, je v rakouských Korutanech symbolem Velikonoc. V malém pekařství připravuje až padesát rendlíků denně Georg Friesenbichler. Více:...
Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě
Venku už pomalu teploty stoupají, proto nastal čas připravit si nepečený dort provoněný a proslazený ovocem. Aby byl opravdu jemný, přimíchali jsme k tvarohu také smetanu ke šlehání. Dort lemují piškoty namočené ve šťávě z broskví a v griotce.