Recepty na víkend = tentokrát lehká a jednoduchá polévka
Recept na víkend vám tentokrát nezabere mnoho času. O víkendu bude teplo, tak proč trávit zbytečně čas v kuchyni? Připravíme si jednoduše lehký oběd, nebo večeři. Nejlepší suroviny, tedy zeleninu, nejlépe koupíte na farmářském trhu, nebo od malých pěstitelů. Zelenina se jistě dá koupit i ve vaší samoobsluze, nebo supermarketu. Pokud je to možné, i tam vybírejte zeleninu co nejčerstvější, na chuti polévky to bude znát.
Květáková polévka s kari
Recept pro 4 osobySuroviny:
Střední květák, máslo (olej), hladká mouka, vývar
z květáku, sůl, mletý kmín, mletý muškátový oříšek, kari, případně smetana (kokosové mléko), snítka petrželky (kousek pórku)
Postup:
Květák opereme, rozdělíme na růžičky a dáme do cca ¾ litru studené vody vařit po dobu 25 min. Do vody přidáme špetku soli a dvě špetky mletého kmínu. Po uvaření květák vyndáme a vývar necháme vychladnout. Vedle si z másla (oleje) a hrstičky hladké mouky uděláme světlou jíšku a po zpěnění do ní přidáme lžičku kari a špetku mletého muškátového oříšku, necháme chvíli znovu zpěnit. Pak jíšku s kari a muškátem zalijeme studeným vývarem a důkladně vše rozmícháme, přidáme uvařený, pokrájený květák. Vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a ještě mírně povaříme 5 - 7 minut. Podle chuti dosolíme. Při servírování můžeme do každé porce přidat trochu smetany (kokosového mléka) a snítku kadeřavé petrželky (na jemná kolečka nakrájeného pórku). Podávat můžeme s dobrým, celozrnným pečivem.
Pěkný víkend a dobru chuť!
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem