Recepty na víkend: tentokrát houbové karbanátky
Recepty na víkend v podobě houbových karbanátků jsou v těchto dnech aktuální. Houby nám rostou možná v každém lese. Do receptu můžeme použít směs hub, které jsme zvyklí sbírat. Mohou to být hřibovité houby, klouzky, bedly i další houby.
Houbové karbanátky s mletým masem
Recept pro 3 – 4 osoby
Suroviny:
1/2 kg mletého masa, 2 žemle, 1/4 l mléka, 200 - 300 g směsi očištěných, čerstvých hub, 2 střední cibule, 3 stroužky česneku, majoránka, mletý kmín, mletý pepř, sůl, 2 vejce, olej
Postup:
Žemle nakrájíme, namočíme do teplého mléka a vymačkáme je. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájené cibule a česnek a přidáme na menší plátky pokrájené houby. Osolíme a dusíme max 10 minut. Smícháme mleté maso, žemle a houby, ještě trochu osolíme a přidáme ostatní koření a vmícháme vejce. Vše dobře promísíme a vytvoříme ploché karbanátky. Na rozehřátém oleji je opečeme z obou stran. Pokud budeme chtít karbanátky méně mastné, upečeme je na sucho v troubě na plechu s pečícím papírem. Podáváme teplé s bramborovou kaší, brambory a zeleninovým salátem. Studené s dobrým chlebem a kyselou okurkou, případně nasekanou čerstvou cibulí a hořčicí. Dobrou chuť a pěkný víkend.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
- Sváteční pivní rohlíky