Recepty na víkend: tentokrát jednoduše zabalte závin se slaninou a špenátem
Recepty na víkend nemusí zabrat moc času. Tentokrát pro vás máme opravdu jednoduchý tip na víkendový oběd, nebo večeři: jednoduše zabalte závin se slaninou a špenátem. Uvidíte, že se jedná o chutné jídlo, které nezklame.
Závin zabalený se slaninou a špenátem:
Recept pro 2 - 3 osoby
Suroviny:
Listové těsto, 1 mražený špenát, 200 g nakrájené anglické slaniny, 1 cibule, 1 vejce, olej, bílý pepř, sůl
Postup:
Kupované listové těsto na závin rozválíme válečkem obvyklým způsobem. Rozválené těsto poklademe anglickou slaninou tak, aby se nepřekrývala, vynecháme všechny okraje. Na pánvi s trochou oleje zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme mražený špenát. Podusíme s poklicí, lehce osolíme (nesolíme mnoho, nebo vůbec, protože anglická slanina je dost slaná) a opepříme podle chuti. Až špenát vychladne, v tenké vrstvě ho rozetřeme nožem na slaninu. Těsto zabalíme, na okrajích přehneme a zatlačíme. Rozšleháme celé vejce, kterým závin potřeme. Ve vyhřáté troubě na plechu pečeme cca 25 – 30 minut na teplotu 180 °C. Krájíme až po částečném, či úplném vychladnutí, nejlépe vroubkovaným nožem. Závin je dobrý i jako vydatná snídaně.
Pozor na špenát – když je ho v závinu mnoho, má tendenci „utíkat“ a závin praská. Zabráníme tomu menším množstvím špenátu a také tím, že závin v horní části na několika místech propíchneme vidličkou.
Obdobou může být závin se šunkou (nebo plátkovým sýrem), krájeným hlávkovým zelím, nakrájenými vejci natvrdo a mnohé další kombinace.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem