Recept na jahodový dort s korpusem z kukuřičných lupínků
Ingredience:
Korpus:
100 g změklého másla
2 lžíce kokosového tuku
200 g kukuřičných lupínků Kellogg´s Corn
Flakes
Krém:
1kg jahod
500g bílého jogurtu
100g cukru krupice
400g šlehačky
3 vanilkové cukry
3 lžíce citronové šťávy
13 plátků želatiny
Na posypání trochu kokosu
Postup
přípravy receptu:
Formu na
dort (26cm) vyložíme pečícím papírem. Změklé máslo smícháme s kokosovým tukem.
Přidáme Kellogg´s corn flakes a promícháme. Dáme do formy a umačkáme. Vložíme
do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
Pět plátků želatiny necháme ve studené vodě nabobtnat 5 minut. Mezitím si připravíme 500g omytých jahod a rozmixujeme. Nabobtnanou želatinu vymačkáme, dáme do kastrůlku a necháme na mírném stupni na plotýnce rozpustit. Sundáme z plotýnky, přidáme nejdřív lžíci pyré, zamícháme a přidáme zbytek, zamícháme.
Zbylých osm plátků želatiny namočíme do studené vody na 5 minut. Jogurt s citronovou šťávou, cukrem a jedním vanilkovým cukrem smícháme. Želatinu vpravíme do připraveného jogurtu stejně jako do pyré.
Šlehačku si ušleháme se zbylými vanilkovými cukry. 300g jahod umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zamícháme do ušlehané šlehačky a celé přimícháme do připravené jogurtové hmoty.
Na korpus dáváme postupně od prostředka tři lžíce jogurtovo-šlehačkové hmoty a lžíci jahodového pyré. Necháme 2 hodiny tuhnout v lednici.
Po dvou hodinách dort dozdobíme zbylými jahodami a posypeme kokosem. Dáme opět na několik hodin chladit.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem