Velikonoční recept na slané chuťovky
Velikonoční recept na slané chuťovky je velmi jednoduchý, dobrý a ještě pěkně vypadá. Základní surovinou jsou přitom vejce, která k Velikonocům patří, jako symbol jara i znovuzrození.
Plněná kuřátka
Symbolem Velikonoc jsou vejce, která značí zrození nového života. Chcete o letošních Velikonocích udělat radost vašim dětem i mile překvapit návštěvu? Vyrobte vajíčková kuřátka – nejen že výborně chutnají, ale i roztomile vypadají. Navíc při jejich výrobě skvěle využijete získanou koledu.
Potřebné suroviny:
Vajíčka 12 ks
Poctivá majonéza Vitana 100 ml
Posekaná jarní cibulka 2 ks
Sůl a pepř dle chuti
Hořčice 2 lžičky
Na zdobení:
Mrkev 1 ks
Pepř černý celý Vitana 1 balení (20 gramů)
Příprava:
Nejprve uvařte vejce natvrdo. Následně je oloupejte, odkrojte vrchní třetinu a vyndejte žloutky; ty si odložte na později. Aby vajíčka mohla rovně stát, odkrojte malý kousek ze spodní části. Vedle v misce rozmačkejte vidličkou žloutky, přidejte pokrájenou cibulku, pepř, sůl, kvalitní majonézu a vše důkladně promíchejte. Vzniklou směsí plňte vajíčka zbavená žloutků (můžete využít zdobicí sáček) a potom je opatrně přiklopte vrchním dílem. Pak už jen zbývá vajíčka dozdobit. Z mrkve vykrojte zobáčky, kuličky pepře použijte jako oči a roztomilá kuřátka jsou na světě!
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem