Velikonoční recept na vajíčkovou tlačenku
Velikonoční tlačenka
Už dávno neplatí, že zvýšený cholesterol v krvi způsobuje i nadměrná konzumace vajec. Tento mýtus klidně zapomeňte a neváhejte hojnou koledu zpracovat do posledního vajíčka. Připravte si velikonoční tlačenku z vajec a spousty zeleniny.
Potřebné suroviny:
• zeleninová směs v kořeněném sladkokyselém nálevu 1 sklenice
• vařená vejce 6 ks
• zeleninový bujón Vitana 1 kostka
• želatina na sladké i slané Vitana 1 balení (18 g)
• cibule 1 ks
• sterilovaná okurka 2 ks
• paprika 1 ks
• poctivá majonéza Vitana 240 ml
Příprava:
Zeleninovou směs sceďte, vysypte do mísy a nálev si uchovejte. Následně přidejte na kostičky nakrájená vejce a nadrobno nasekanou cibuli, papriku a okurku. Poté přidejte sklenici poctivé majonézy a vše důkladně promíchejte.
Nálev, který vám zbyl, doplníte vodou do 300 ml a tekutinu rozdělíte na dvě části. V jedné povaříte kostku bujónu Vitana. Do druhé přidáte želatinu a za stálého míchání ji zahříváte, dokud se zcela nerozpustí. Tekutinu s želatinou necháte několik minut zchladnout a poté smícháte s vývarem z masoxu a připravenou směsí se zeleninou. Formu, do které budete hmotu nalévat, vyložte potravinářskou fólií. Poté nechte vzniklou tlačenku minimálně po dobu tří hodin v lednici ztuhnout a následně ji opatrně vyklopte z formy na tác. Dozdobte dle vlastní fantazie.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem