Soutěžní recepty: připravte si povidlové taštičky a vyhrajte
Festival MilkParade 2016, pořádaný projektem na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus, si pro vás nachystal originální recepty od šéfkuchaře Michala Nikodema. Pokud některý z nich vyzkoušíte, následně ho vyfotíte a pošlete do konce října na email info@milkparade.eu, máte navíc šanci vyhrát jeden z pěti voucherů na kuchařský kurz do kulinárního studia Ola Kala.
Tvarohové taštičky plněné povidly, sypané perníkem a přelité máslem
Tvarohové těsto:
500 g tuhého tvarohu v kostce
30 g rozpuštěného másla
1 vejce
12 - 15 lžic hrubé mouky (podle řídkosti těsta)
1 vanilkový puding
1 lžička kypřícího prášku
špetka soli
2 lžíce cukru moučka
---------------------
Povidla – tuhá!
---------------------
4 lžíce strouhaného perníku
4 lžíce cukru moučka
mletá skořice
4 lžíce másla
Postup:
Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme dohladka. Z těsta uždibujeme kuličky, ty rozmáčkneme na plátky a ty plníme povidly. Tvarujeme taštičky. Vaříme ve vodě cca 6 minut.
Podáváme sypané cukrem, opraženým strouhaným perníkem, skořicí a přelité rozpuštěným máslem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem