Recept na správné šunkofleky
Asi se vám už stalo, že jste do nějakého zapečeného jídla použili místo šunky nějaký levnější salám. Řekli jste si, že je to jedno, stejně tam ta chuť příliš nevynikne. Nicméně mlsnější jazýček by to nejspíše poznal. Kdo ovšem také pocítí rozdíl v kvalitě použitých surovin, je váš žaludek a trávící systém celkově. Nemusí to být při první příležitosti, ale pokud konzumujete nekvalitní potraviny den co den, časem to negativně projeví. Začnou vás trápit potíže s trávením, budete mít méně energie, tělo nebude dostatečně vyživené a k tomu se mohou přidat další zdravotní komplikace včetně zvýšeného cholesterolu a vysokého krevního tlaku.
Šunkofleky
Také vám šunkofleky připomínají dětství? Obědy ve škole, prázdniny u babičky… Pojďte si je zase uvařit! Často se do nich přidává uzené maso, ale jak už název pokrmu napovídá, můžete je zapéct i s dobrou šunkou. S použitím kvalitní šunky a vajíček budou šunkofleky určitě stejně dobré, nebo ještě lepší, než ve vašich vzpomínkách.
Ingredience (4 porce):
• 800 g těstovin na šunkofleky
• 400 g kvalitní šunky vcelku
• 10 vajíček
• 2 lžíce másla + na vymazání pekáče
• Sůl, pepř
Postup:
1. Do hrnce nalijte dostatek vody, vložte šunku a přiveďte postupně k varu.
2. Nechte šunku 5 minut vařit a poté ji vyjměte a vodu dostatečně osolte. Uvařte v ní těstoviny
tak, aby zůstaly na skus.
3. Lehce vychladlou šunku nakrájejte na kostičky.
4. Do hotových těstovin vmíchejte 2 lžíce másla a pak přidejte šunku.
5. V míse vyšlehejte vejce se solí podle vlastní chuti a přidejte čerstvě umletý pepř.
6. Do těstovin vmíchejte vajíčka a vše navrstvěte do máslem vymazaného pekáče.
7. Pečte na 180 °C po dobu 20 – 30 minut (dozlatova).
TIP: Šunkofleky podávejte s kyselou okurkou nebo červenou řepou.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem