Originální recepty s kečupem: vegetariánský koláč

Přestože kečup u většiny receptů nebývá hlavní surovinou, nepodceňujte jeho výběr. Pro usnadnění orientace v nepřeberném množství výrobků vám poslouží značky kvality potravin, jako jsou např. Klasa, Regionální potravina, „biozebra“, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo třeba Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP). Pokud chcete opravdovou kvalitu, preferujte kečupy s označením „extra“, „speciál“ nebo „prima“. Obsahují totiž min. 200 g rajčat na 100 g kečupu.

Rychlý vegetariánský koláč s kečupemVEGETERIÁNSKÝ SLANÝ KOLÁČ

Jak se říká, v jednoduchosti je krása. A tento slaný koláč vypadá přímo nádherně, co myslíte? Výhodou je, že je vhodný i pro vegetariány a upečený je doslova za pár minut. Celý chutná po rajčatech, která koláč obohacují o tolik prospěšný antioxidant lykopen, jenž se díky tepelné úpravě ještě lépe vstřebává do našeho těla.


Ingredience:

§ 1 listové těsto

§ 6 lžic kečupu

§ 1 menší cuketa

§ 2 větší rajčata

§ Hrst bazalky

§ 2 stroužky česneku

§ Sůl, pepř

Postup:

1. Listové těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu.

2. Česnek oloupejte a vložte do mixéru spolu s kečupem. Přidejte do něj i bazalku nasekanou nadrobno, špetku soli a čerstvě namletý pepř. Vše rozmixujte.

3. Listové těsto na několika místech propíchejte vidličkou. Poté ho potřete připraveným červeným základem.

4. Cuketu i rajčata nakrájejte na kolečka a poklaďte na koláč.

5. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180°C, zhruba 25-35 minut.

TIP: Podle chuti můžete na koláč přidat vás oblíbený sýr, nebo do červeného základu vmíchat špetku chilli.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend