Recept na víkend: krémová česnečka se sýrovým chipsem
Na česnečku existuje nepřeberné množství receptů od její klasické „kocovinové“ verze až po hutnou smetanovou. V následujícím receptu bude česnečka povýšena na slavnostní nedělní oběd, a to nejen díky lahodné krémové konzistenci, ale i úžasným sýrovým chipsům.
Krémová česnečka se sýrovým chipsem
Ingredience (na 4 porce):
· 20 g másla
· 1 cibule
· 6 větších stroužků česneku
· 2 větší brambory
· 600 ml vývaru
· 200 ml smetany
· sůl, pepř
· 200 g eidamu
Postup:
1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
2. Oloupejte stroužky česneku a rozbijte je nožem.
3. V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibulku.
4. Přidejte 5 stroužků česneku a ještě 2 minuty pomalu opékejte.
5. Vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Do polévky přidejte oloupané brambory nakrájené na kostky. Poté vše osolte a opepřete podle vlastní chuti.
6. Až brambory změknou, polévku rozmixujte. Přidejte smetanu a rozdrcený zbývající stroužek česneku.
7. Polévku znovu přiveďte k varu a nechte vařit asi 10 minut.
8. Připravte si sýrové chipsy. Nastrouhejte eidam a na plech vyložený pečícím papírem z eidamu vytvořte 4 kopičky.
9. Vložte plech do trouby předehřáté na 180°C a pečte dozlatova.
10. Až sýrové chipsy vyjměte z trouby, nechte je lehce vychladnout.
11. Krémovou polévku podávejte ozdobenou sýrový chipsem.
Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem