Svačina, nebo večeře: tvarohová pomazánka s eidamem a česnekem
Co nosili drvoštěpi do lesa, aby měli pořádně vydatnou a výživnou svačinu? Čerstvý chleba s domácí tvarohovou pomazánkou. Přidejte do ní trochu eidamu s česnekem a hnedle máte připravenou chutnou, vyváženou a poměrně lehkou večeři.
Ingredience:
· 250 g tvarohu ve vaničce
· 80 g eidamu
· 3 větší stroužky česneku
· 2 lžíce majonézy
· Čerstvý citronový tymián
· Sůl
· Čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Z česneku vyřízněte střed. Poté česnek prolisujte do tvarohu.
2. Přidejte majonézu a vše dobře promíchejte.
3. Sýr nastrouhejte najemno a vmíchejte do pomazánky.
4. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
5. Tymián můžete vmíchat přímo do hotové pomazánky, nebo jím jen ozdobit namazaný krajíc.
Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz . A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem