Recept na zeleninový salát s chlebovými krutony
Také už se nemůžete dočkat, až přijde sezona čerstvé zeleniny? Připravte si už teď svěží salát a doplňte ho křupavými krutony z českého chleba ovoněného stroužkem česneku. Věděli jste, že i chleby se prodávají s oceněním kvality?
Recept na zeleninový salát s chlebovými krutony
Ingredience:
· 4 rajčata
· 1 okurka
· Polníček
· 1 červená cibule
· Dýňová semínka
· Citron
· 1 stroužek česneku
· 1 svazek tymiánu
· Olivový olej
· Voda
· Sůl, pepř
· 4 plátky včerejšího chleba
Postup:
1. Zeleninu omyjte a očistěte.
2. Rajčata a okurku nakrájejte na kostky, cibuli na kolečka a vše smíchejte s polníčkem.
3. Do misky vymačkejte šťávu z ¼ citronu a přidejte i špetku kůry a obraný tymián.
4. K citronové šťávě vmíchejte 50 ml vody a 40 ml olivového oleje. Přidejte sůl a pepř.
5. Zálivku dobře promíchejte a vlijte k zelenině. Promíchejte.
6. Chléb rozložte na plech a pokapejte olejem. Nechte ho zapéct na 180°C dozlatova.
7. Než se zapeče chléb, orestujte lehce osolená dýňová semínka na kapce oleje. Poté je odstavte a osolte.
8. Vychladlá semínka vmíchejte do salátu a dokončete krutony tak, že chléb potřete česnekem, osolíte a opepříte a nakrájíte na kusy. Krutony můžete pokapat olivovým olejem.
9. Těsně před podáváním vmíchejte krutony do salátu.
Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem