Vejce a recepty: domácí žloutkový pudink
Vejce je potravina, která se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Chcete si udělat sladkou a jednoduchou "mňamku"? Pak vyzkoušejte recept na domácí žloutkový pudink.
DOMÁCÍ ŽLOUTKOVÝ PUDINK
INGREDIENCE:
· 600 ml 30% smetany
· 5 žloutků
· 1 lžíce škrobu
· 1 vanilkový lusk
· 3 lžíce cukru
· borůvky, maliny nebo jiné oblíbené ovoce
POSTUP:
1. 500 ml smetany nalijte do hrnce
a promíchejte s cukrem.
2. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a vyškrábněte jeho obsah.
3. Vanilková semínka vložte do hrnce a přidejte i celý lusk.
4. Za občasného míchání přiveďte téměř k varu a poté odstavte. Vyjměte celý lusk.
5. Zbylou smetanu vyšlehejte se žloutky a škrobem.
6. Žloutkovou smetanu postupně zašlehejte do horké směsi v kastrůlku.
7. Kastrůlek vraťte na sporák a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí.
8. Hotový pudink přelijte do misky, ve které ho budete servírovat, a nechte vychladit.
9. Ozdobte svým oblíbeným ovocem.
Více receptů či zajímavých článků najdete na www.akademiekvality.cz.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem