Recepty z vajec se neomrzí: zapečená omeleta se sýrem a zeleninou
Recepty z vajec se opravdu neomrzí, již proto, že je jich tolik. Omeleta patří mezi nejpoblíbenější z nich. Zkuste omeletu, která vás zasytí a nadchne svou chutí i jednoduchostí přípravy.
INGREDIENCE:
· 2 menší brambory
· 6 vajec
· 6 cherry rajčátek
· ½ jarní cibulky
· 20 g slaniny
· 4 plátky sýra
· hrst baby špenátu
· sůl, pepř
POSTUP:
1. Brambory oloupejte a uvařte, poté je nakrájejte na plátky.
2. V pánvi (zvolte takovou, kterou můžete vložit i do trouby) orestujte slaninu a krátce nechte opéct i plátky brambor.
3. Vejce prošlehejte s kolečky jarní cibulky, nadrobno nakrájeným sýrem, špenátem, solí a pepřem.
4. Vlijte vejce do pánve a poklaďte do nich na poloviny nakrájená rajčátka (řezem nahoru).
5. Nechte pár minut opékat a potom pánev vložte do horní části trouby předehřáté na 180 °C.
6. Omeleta je hotová, když je pevná na povrchu a lehce zlatavá.
TIP: podávat můžete se salátkem
Více receptů či zajímavých článků najdete na www.akademiekvality.cz.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem