Recepty s jablky: udělejte si delikátní domácí paštiku
DOMÁCÍ PAŠTIKA S JABLKY
Ingredience:
• 500 g kuřecích jater
• 200 ml bílého vína
• 100 ml smetany
• 250 g slaniny
• 1 jablko
• ½ cibule
• sůl, pepř
• 2 bobkové listy
• hrst vlašských ořechů
• máslo
Postup:
1. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Slaninu a cibuli nasekejte nadrobno.
2. Játra očistěte a nakrájejte na kostičky.
3. Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm slaninu s cibulí. Poté vmíchejte jablka
a ještě krátce restujte.
4. Do pánve přidejte játra a vše společně osmažte. Poté směs podlijte vínem, přidejte bobkový list, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud se víno nezredukuje a nevypaří se alkohol.
5. Směs podlijte troškou vody a nechte ještě pár minut dusit pod pokličkou, aby játra dostatečně změkla.
6. Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte tyčovým mixerem. Vmíchejte smetanu a nahrubo nasekané ořechy,
7. Paštiku nalijte do formy a její povrch zalijte rozpuštěným máslem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem